Katherine Gorge and back to Darwin

De volgende ochtend stappen we opnieuw op de boot ditmaal gaan we de Katherine Gorge in het Nitmiluk National Parc bezoeken. De Katherine Gorge is een onderdeel van 13 canyons die uitgesleten zijn in het zandsteen door de Katherine rivier. Normaal gesproken zouden we twee canyons bevaren maar aangezien het water extreem laag staat kunnen we alleen maar een canyon bevaren. We hebben weer een prima positie op de boot, eerste rij en kunnen dus filmen en foto’s maken dat het een lieve lust is.

image

image

image

We mogen zelfs even zwemmen, no crocodiles, no worries mate wordt ons verzekerd dus iedereen met een gerust hart het water in…….

image

Na gepoedeld te hebben klimt iedereen weer aan boord en in de warme lucht ben je binnen 10 minuten weer volledig droog.
Tja en dan wordt er een freshy gespot, een zoetwater krokodil, in principe niet agressief maar ja als ze een slechte bui hebben kunnen ze lelijke verwondingen toebrengen. Nogmaals blijkt weer dat ondanks alle waarschuwingen en voorzorgsmaatregelen, zwemmen in dit gebied niet echt aan te raden is.

Na dit avontuur gaan we op weg naar Darwin, onderweg stoppen we bij de Wangi Falls die gelukkig inderdaad nog water genoeg heeft om te functioneren.

image

We schieten wat foto’s en stappen weer in en voort gaat het richting Darwin.

image

image

Onze laatste stop is bij een aantal reuzen termietheuvels die zeker de tweeeneenhalve meter aantikken. Deze heuvels zijn tientallen jaren oud en het is een imposant gezicht om deze maaksels zomaar in een veld te zien staan.

image

image

Na nog 50 km op een dirt road gereden te hebben waarbij de nieren van de traveler en diens gezelschap weer op de juiste plek getrild waren komen we aan in Darwin alwaar we in het voor ons bekende Vibe hotel inchecken en snel een slaapje doen want de volgend ochtend moeten we voor zevenen vliegen richting Alice Springs.

image

One thought on “Katherine Gorge and back to Darwin

Leave a Reply