Mount Lavinia

Na een rustige vlucht met prachtige uitzichten op zon, maan en bergen,

geen turbulentie, geen krijsende kinderen en een hoop nieuwe films, komt de Traveler aan in Colombo.

Eerste actie uit het vliegtuig is een data kaart kopen; 40 G moet voldoende zijn om gedurende de tour online te blijven.

Na een nagenoeg probleemloze immigratie passage, waarbij Thomas op audiëntie moest bij de chief immigration, wegens het ontbreken van een letter van het paspoort ID nummer in het visum. Na de zegening van de chief kon uiteindelijk het gehele gezelschap richting de uitgang, waarbij onderweg nog de gelegenheid was een taxfree droger of wasmachine aan te schaffen.

Onze gids en chauffeur Marcus stond op de Wormholetraveler te wachten, een vriendelijke man die onmiddellijk informatie begint te spuien en een master is in Tetris. Het gezelschap heeft 8 koffers en 6 stuks handbagage en het vergt goniometrisch inzicht om het busje te laden.

Marcus is opgetogen dat ondanks het late tijdstip, het is inmiddels 01:00 uur, het gezelschap nog zo energiek en belangstellend is. Hij vertelt dat er veel Nederlandse invloeden zijn in de Srilankese taal; boontje, aardappel en kantoor worden gewoon gebruikt en hebben dezelfde betekenis. De Laguna waar de Traveler langs rijdt, is aangelegd door de Nederlanders, die met het graven van een honderd kilometer lang kanaal, de waterhuishouding konden reguleren.

Na een 40 min durende rit arriveren we bij het Mount Lavinia hotel. Een oud koloniaal hotel wat de gouverneur ooit heeft laten bouwen voor zijn maîtresse.

Het personeel in tropenkleding is zeer vriendelijk en ondanks het late tijdstip, nemen ze alle tijd voor ons.

Marcus neemt afscheid , hem zullen we Zondag weer zien, als we Colombo bezoeken. De zaterdag is voor te chillen, een beetje strand, een beetje zwembad, bijkomen van de reis. De kamer is top en hier zullen we het wel uithouden.

Na een korte maar diepe slaap is iedereen toch wel weer vroeg bij de pinken om van het uitgebreide ontbijt te genieten. Het hotel is direct gelegen aan het strand en het ontbijt wordt dan ook met sea view gehouden.

Door middel van dunne draden worden de raven buiten het eetgedeelte gehouden en er loopt een hoofd “katapult “rond die als enige taak heeft iedere dreiging van voedsel snaaien met een afgevuurde steen te voorkomen.

De Traveler kan zijn jetlag trek voldoende stillen; er is keuze uit Europees , Aziatisch, Japans en Sri Lankees ontbijt. Mooi om te zien dat alles wat gekoeld moet worden in een aparte airconditioned ruimte geplaatst was. Natuurlijk ook hier een hoofd “deur openhouden” in indrukwekkend uniform, die er op toeziet dat de deur op tijd dicht gaat.

Het prive strand is voorzien van alle gemakken en de Traveler heeft moeite om zijn koloniale neigingen te onderdrukken. Hij hoeft maar te kikken of een bedje wordt in stelling gebracht voorzien van matras en handdoek.

Door de warmte beweegt iedereen zich langzamer en zelfs wanneer Marina haar vinger bijna amputeert tijdens het schillen van het fruit, duurt het zeker 20 minuten voordat first aid geboden kan worden.

De golven zijn indrukwekkend en de zwemmers in het gezelschap genieten met volle teugen van het surfen op de golven richting de strand.

Onder de schrammen en bulten komen ze geheel voldaan uit het water.

En dat volleybal een nationale sport in Sri Lanka is ondervinden de sportievelingen in het gezelschap als twee locals meedoen met het beach volleybal. Er wordt voluit gesmasht en geblokt en gestreden op het scherpst van de snede.

Bij terugkeer kunnen we een bruidspaar fotograferen die hun bruiloft in mount Lavinia vieren.

Na een chille dag op het strand geniet de Wormholetraveler van een kleurrijke zonsondergang.

Gelukkig is hier ook happy hour en wordt er een kaartje gelegd

Er barst een heerlijk onweer los boven Colombo waarbij het zwembad vol loopt, de traveler heeft zijn tropische gevoel weer volledig terug.

5 thoughts on “Mount Lavinia

  1. Mount Lavinia onherkenbaar na al die jaren, maar de verhalen lijken onveranderd. Wellicht kom je nog het hoofd “eierdopjes wegbrengen” nog ergens tegen en heb je hier of elders straks een eigen “roomboy” (wat ik overigens uiterst gênant vond). Maar bedenk dat ze zo hun geld moeten verdienen. Niet van de diensten gebruik maken, maakt hen wellicht overbodig en daardoor de kans op geen werk meer…zo vertelde destijds het “hoofd eierdopjes wegbrengen” tegen ons, so keep keep this in mind when feeling uncomfortable… Veel liefs en hug voor allen, Lin

  2. Leuk om jullie verhalen te lezen en de foto’s. Sweet memories. Geniet lekker .
    Groetjes Lia

Leave a Reply