Over paardjes, vogelaars, sporthuis centrum huisjes en lenticularis wolken

Vandaag vertrekken we uit Laugarholl via Holmavik naar Varmahlid en onderweg treffen we de befaamde IJslandse paarden aan die in tegenstelling tot de Europese variant de 5 gang beheersen wat niet vreemd is volgens de Wormholetraveler, want constateert hij, sommige paarden hebben meer dan 4 benen.

We stoppen bij het IJslandse zeerobben centrum waar geen levende zeerob te bekennen is. Wel hangen er als een soort kunstvorm gedroogde vissen en liggen er uit hout gesneden robben op de grond. We raken niet uitgekeken en besluiten op te breken na aankomst van een bus met toeristen die als een zwerm sprinkhanen zich over het terrein uit spreiden.

Net buiten Havammstangi ligt een vogelreservaat wat door de internationale vogelaars federatie aanbevolen wordt. Daar besluiten we te stoppen en een blik op de vogels te werpen.

De vogelaarshut is goed uitgerust met vogelboeken en een monoculair, mooi om te zien dat ondanks geen toezicht alles er pico bello uit ziet.

Ondanks dat hier honderden verschillende vogels moeten zijn zien we er maar enkele. Na een half uurtje speuren lopen we terug. De wind en temperatuur zijn dusdanig dat de Traveler dringend behoefte heeft aan beschutting.

Naarmate de route vordert verbeterd het weer en vlak voordat we arriveren bij Varmahlid is de temperatuur gestegen tot een ongelofelijke 17 graden met een mooie blauwe lucht.

We komen aan bij ons huisje en de Traveler heeft onmiddelijk het sporthuis centrum gevoel te pakken. Het huisje is voorzien van alle gemakken en zelfs de crocs zijn aanwezig.

Het weer is prachtig en de Traveler is de eerste die in de hotpot duikt.

We genieten van de omgeving en als Linda ‘s avonds een hemelse Paella in elkaar sleutelt is het volledige vakantie gevoel aanwezig bij de Traveler en het reisgezelschap.

Na het eten verwonderen we ons over de luchten en de kleuren. Vooral de geboorte van de lenticularis wolken is een bijzonder fenomeen. Ook hier gaat de zon niet onder en genieten we in de zon van een mooie avond.

Om het toch donker te laten worden heeft Marina de slaapkamer verduisterd met kussens, badjassen en handdoeken. Het resultaat mag er zijn; de traveler slaapt als een roos.

Leave a Reply