Japan – Oorsprong van de zon

Dit keer gaat de Wormholetraveler richting het Oosten; Japan gaat bezocht worden en dat betekent dat er Cultuur gesnoven gaat worden en dat er gecommuniceerd gaat worden in een taal die de Wormholetraveler absoluut niet machtig is.  Japan ( 日本 Nippon, Nihon – letterlijke betekenis: oorsprong van de zon – 大和 Yamato is de naam voor het oude Japan) is een eilandstaat ten oosten van het Aziatische continent. Het land wordt gevormd door 6.852 eilanden in de Grote Oceaan. De grootste eilanden zijn Hokkaido, Honshu, Shikokuen Kyushu, die samen 97% van de totale oppervlakte van Japan beslaan. De hoofdstad en grootste stad van Japan is Tokio. De omringende agglomeratie Groot-Tokio is met meer dan 30 miljoen inwoners de grootste metropool ter wereld. Het gehele land telt 127.253.075  inwoners. Het land is een constitutionele parlementaire monarchie, waarbij de wetgevende macht in handen is van de Kokkai, het parlement.  Japan is ‘s werelds op twee na grootste economie en lid van grote organisaties als de VN en de G8.

De Wormholetraveler en zijn reisvriendjes zullen in ruim drie weken tijd, dit prachtige, maar voor ons Europeanen, o zo vreemde land, doorkruisen. Daarbij zal gebruik gemaakt gaan worden van openbaar vervoer, taxi’s en de benenwagen. traveling light is het devies en we zullen met beeld en geluid proberen dit wonderlijke land met heel z’n hebben en houwen vast te leggen. Kortom opnieuw zal er een bladzijde gelezen worden van het boek Reizen….lees en geniet met ons mee.

One thought on “Japan – Oorsprong van de zon

Leave a Reply