Jarig down under

Vandaag is het een mooie dag en bovendien een verjaardag. Yannick viert zijn verjaardag vandaag en is al heel vroeg uit de veren om op zijn verjaardag samen met zijn zus en zwager lekker te surfen. Om acht uur zijn ze al weer terug in het appartement om met de rest van het reisgezelschap lang zal hij leven te zingen en croissant en taart te eten.

De WHT is samen met Valeska op taartenjacht geweest en heeft bij de beste bakkers van Bondi croissants en taart gehaald.

De kamer is versierd en de kleine wereldreiziger juicht met de armen in de lucht hieperdepiep.

Na het ontbijt gaat Tho werken en YavaKyLau gaan richting Cogee lopen en de WHT en MJ gaan opwarmen op het strand.

De Bondi naar Coogee-wandeling, een kustwandeling bovenop een klif, strekt zich uit over zes km in de oostelijke buitenwijken van Sydney. De wandeling biedt prachtige uitzichten en er zijn zes stranden, baaien en zwembaden langs de wandeling. De stranden zijn: Bondi Beach, Tamarama, Bronte Beach, Clovelly Beach, Coogee Beach. Mackenzies bij Tamarama is populair bij surfers, Gordons Bay, de thuisbasis van de Underwater Nature Trail, is een geweldige duik- en snorkelplek en Lurline Bay bij Coogee staat bekend om zijn wetlands. De zwembaden van Icebergs, Bronte, Clovelly en Wiley’s Baths in Coogee zijn een veilige plek om te zwemmen en op te frissen voor de dag. De hike naar Cogee is best wel inspannend want deze heeft ook best wel wat trappen en beklimmingen in het parcours.

Op het strand zit de WHT op pole position om surfers te bekijken en als dan de rest van het reisgezelschap weer aansluit kan hij vanuit zijn positie alles goed in de gaten houden. Gelukkig hebben we twee parasollen want het is bloody hot en insmeren met factor 50 helpt niet echt. De Aussie zon hakt er echt in.

Het is volop genieten en we blijven tot ver in de middag op het strand.

Toch moeten we weer retour appartement want we gaan vanavond eten in Cogee. YaVa hebben ons uitgenodigd om bij Una Ma’s te gaan eten. Met een taxi zijn we precies op tijd bij Una Mas en we mogen blij zijn dat we gereserveerd hebben. De kleine wereldreiziger weet de attentie van het aanwezige vrouwelijke publiek te trekken door naar iedereen te wuiven en verlegen te lachen.

Het eten is geweldig en we genieten van het verjaardagsdiner.

Het is dan ook laat als we terugkeren richting Bondi.

Morgen de laatste volle dag in Australië, we worden er gewoon weemoedig van.

One thought on “Jarig down under

Leave a Reply