Brisbane

Na een zeer voorspoedige vlucht die zeer relaxed verliep, mede bevorderd door het ruimtegevoel van de A380 waarin wij mochten vertoeven, zijn de Wormholetraveler en vrouw aangekomen op Brisbane. Onderweg was er natuurlijk de voorpret, want diverse douaneformulieren moesten worden ingevuld en wat geef je aan en wat niet ……. De pindakaas moest dat nou onder de noten of onder de kaas producten. En wat te zeggen van blikjes tomatencreme soep en maar niet te spreken over pepernoten met chocolade laagje…. Op Brisbane aangekomen besloten we de koe bij de horens te vatten en onmiddelijk een douanier aan te spreken. Dat bleek een goede zet, want alles wat wij opbiechtten werd onmiddelijk geaccordeerd en hoefden wij niet te vermelden. Onze douane man bleek een beroemdheid; hij had zelf in border security opgetreden, echter er nooit naar gekeken omdat het hem te veel aan het werk herinnerde.
Na weinig gedoe stonden we binnen 20 minuten buiten in de aankomst hal waar wij herenigd werden met Laurence. Het was als thuis komen; een uur ‘s nachts en 24 graden; we love de tropics. Na onze douchebags en gear in de auto geladen te hebben werden we op laurenciaanse wijze naar het appartement gereden. Niet alleen links rijden vergt enige aanpassing maar ook de vele hellingproeven en verkeerslichten op vreemde plaatsen vragen om extra aandacht. Aangekomen bij de Meriton appartementen konden we gewoon inchecken ondanks het late tijdstip. Natuurlijk probeerde de Wormholetraveler een upgrade te versieren en vroeg of er een mogelijkheid was om zo hoog mogelijk een appartement te krijgen, het liefst op de 74e verdieping. De goden waren met de traveler want tijdens het betalen met de creditcard deden de systemen het niet en was de traveler gedwongen zijn gepinde australische dollars in te leveren. De receptioniste verontschuldigde zich duizend maal en bood aan ons op de 69e verdieping te zetten met een upgrade naar een luxe appartement. De traveler en z’n gezelschap togen naar boven. In de lift was er een close encounter met een local brisbanian die zowaar na onze nationaliteit vastgesteld hebbende, ons wist te verblijden met doei, dank u wel en andere nl kreten. Het appartement was meer dan luxe met een ongelofelijke view .

IMG_6207.JPG

IMG_6206.JPG

Na nog snel een wijntje kropen we het bed in voor een welverdiende rust, waarbij Brisbane aan onze voeten lag.

IMG_6203.JPG

One thought on “Brisbane

  1. Gaaf , fijn dat je weer op reis bent Wormholetraveler, want dan kunnen we weer genieten van spannende en leuk verhalen ! Groet,succes met de jetlag en groet aan vrouw en dochter !

Leave a Reply