Water is leven, kapi-nguru wanka nyinanyi

Vandaag de laatste dag van onze red centre exploration tour, we zullen vandaag in cresecendo eindigen we gaan richting Kings Canyon waar we de drieeneenhalve hike richting kings creek zullen doen. Kings Canyon is een 270 m hoge canyon ook wel de grand canyon van australie genoemd. We beginnen gelijk met een steile klim waar we na 270 hoogte meters overwonnen te hebben op de rand van de canyon zijn aanbeland.

image

image

Het begint al aardig warm te worden en de voorraad water wordt duchtig aangesproken. Na nog een extra veiligheidsinstructie van Nacho; niet dichter dan 2 meter bij de rand van de canyon, trekken we verder het gebied in. En drink genoeg controleer de kleur van je urine…..

image

image

We leren verbazingwekkende zaken. Alles in de natuur staat in het teken van waterconsumptie….water is life, kapi-nguru wanka nyinanyi zoals de Aboriginals zeggen.
We leren dat er in dit deel van australie omgekeerde rivieren zijn, het zand en de stenen ligt boven en het water loopt onder de grond. We leren bomen kennen die hun wortels 45 m diep de grond in boren om bij water te komen

image

en bomen als je je oor op de stam legt het water hoort borrelen.

image

Struiken die een soort vloeibare pleister afscheidt waarmee je wonden kunt afsluiten
image

en een boom met mini pruimen die vitamine c bevatten equivalent aan 5 sinaasappels,

image

het landschap is indrukwekkend en tijdens vele foto momentjes wordt dit natuurlijk vastgelegd. We lopen door de lost city waar de film Priscilla Queen of the desert is opgenomen.
image

image

Daar leren we ook dat Nacho heeft gefigureerd in de film Lord of the rings als elf…… Na de Lost City dalen we af in de Garden of Eden, alleen superlatieven kunnen dit deel van de Kings Canyon beschrijven, de traveler is er stil van en dat gebeurt niet vaak.

image

image

Ook in dit deel van australie komen er reptielen voor, gelukkig poseren er een paar voor ons.
image
Na een zware tocht onder helse temperaturen dalen we weer af en weten de bus te bereiken. Met de temperatuur meter behoorlijk in het rood nemen we plaats in de truck en herstellen onder de koude a/c luchtstroom. Inmiddels is er een bres geslagen in de watervoorraad, de traveler heeft inmiddels 3 liter water wegeklokt en zou er nog wel 3 kunnen drinken.

We vertrekken weer richting Alice Springs en maken onderweg een stop bij de Henry Meteorite Craters. Een meteoriet ter grootte van een 200 liter vat is ingeslagen en het resultaat is imponerend.
image
Dan via een 100 km lange dirt weg rijden we naar Alice Springs. Gelukkig is de vering van de truck goed en blijven onze nieren op de goede plek zitten.

image

De laatste stop is aan de rand van Alice Springs waar we een statieportret maken.

image

We nemen afscheid van de groep die een verzameling van bijzondere mensen bleek te zijn. We hebben ontzettend gelachen met elkaar maar ook ontzettend afgezien. We spreken af contact te houden en wisselen contact adressen uit. Onze wegen scheiden, na 1300 km samen opgetrokken te hebben, reizen wij verder richting Cairns.

We komen weer bij ons appartement aan, een douche is nog nooit zo fijn geweest, het rode stof spoelt van ons af. We wassen onze spullen die na buiten opgehangen te zijn binnen een half uur droog zijn.
Op advies van Nacho eten we in Monte’s een leuke tent waar we heerlijk van alle vermoeienissen kunnen bijkomen.

image

Aangezien we morgen pas laat vertrekken besluiten we een relax dagje in te lassen.

Leave a Reply