LCB, BV SC, Cuba op z’n best

Vanuit de casa bezoeken we het om de hoek gelegen schooltje, altijd leuk, zeker als we kleurpotloden van Senorita Saskia kunnen overhandigen.


Als tweede is het museum LCB, aan de beurt, oftewel Lucha contra Bandidos. Het mooiste van dit museum, dat vroeger een klooster was, is de toren, waar je een prachtig uitzicht hebt over Trinidad.


Dit museum documenteert de strijd tegen de contra-revolutionairen, van wie de belangrijkste basis in de Sierra Escambray lag.


Ook hier zie je dat de Cubanen inventief zijn met het hergebruik van materialen; zelfs bandrecorder tape wordt ingezet om bepaalde doorgangen te versperren.

Hierna bezoeken we de Iglesia de la Santisima Trinidad een prachtige kerk met diverse altaren van bijzondere houtsoorten.
Gelegen naast Plaza Mayor komen de klanken van de Buenavista Socio Club binnen wat een bijzondere sfeer geeft.

We dalen verder van het centro naar beneden en weten weer wat euro’s in cuc’s om te zetten. Trinidad is een zeer fotogenieke stad, je gaat een hoek om en het volgende kodak moment dient zich aan.
Inmiddels is de temperatuur mucho calor en brengt een rooftop restaurant verkoeling.

We besluiten de stad te ontvluchten en richting playa Ancon te gaan, een mooi zandstrand waar we in de schaduw van een Palmboom afkoelen.

Bij iedere toerist die het strand verlaat strijden de taxichauffeurs om hun diensten. In diverse wereldtalen wordt er geroepen of er een taxi nodig is. Al loop je vier keer voorbij ze blijven het vragen. Uiteindelijk keren we terug naar de casa waar we een heerlijk diner in stijl hebben verzorgd door het personeel van de casa.

Daarna gaan we nog even Trinidad in en genieten van de live muziek op Plaza Mayor.

​De boel swingt de pan uit, we genieten met volle teugen van de muziek en de cuba libres.

Daarna nog een potje kaarten and the day is gone.

Leave a Reply