Coles bay and the Yellow headed black kaketoe

Voordat we vertrekken staan er een paar zaken op het to do lijstje vandaag: we gaan ons black en grey water op een openbaar dump punt storten en ons drinkwater weer aanvullen. Dit moet wel want we hebben een capaciteit voor ongeveer drie dagen en als we dan niet storten dan drijven de drollen door de badkamer.

Ook gaan we douchen in de douchegelegenheid vlakbij maar als eerste beklimmen we de rotsen aan de bay of fires voordat we weggaan.

We spelen wat met de drone en als het begint te druppelen besluiten we weg te gaan richting Freycinet National Parc.

Dat is niet zo lang rijden maar onderweg is er weer van alles te zien. Het is ouderwets Tasmaanse weer, het waait en het is koud. We besluiten onderweg een snack te nemen en maken een pitstop in Coles bay.

De aanpalende shop die pinguïn excursies verzorgt is helaas volgeboekt anders had het reisgezelschap nog wat pinguïns kunnen scoren.

We rijden door richting Coles Bay campsite waar we weer eens behoorlijk wat geluk hebben. Twee caravans verlaten de campground en wij kunnen op hun plek staan; opnieuw een top plek veroverd !

We vieren de vaste dril uit. Campers zodanig parkeren dat ze waterpas staan en de bijbehorende baai bekijken. De baai is prachtig, een fantastisch uitzicht, we ontmoeten in deze compleet verlate bay een Belg met een mooi levensverhaal. Hij reist door Tasmanië in z’n uppie en reist niet langer dan 2,5 u per dag. Zijn vrouw zit thuis in België want die houdt niet van reizen.

De baai is zeer dier-rijk en we spotten de zeldzame Yellow headed black kaketoe en andere vogels van importantie.

Bij terugkomst in de camper wordt er een heerlijke pasta gefabriceerd

en de klaverjas strijd ontbrand opnieuw;

helaas, nog een punt te gaan en dan begint het te regenen dat betekent dat de wedstrijd wordt stilgelegd en een ieder vlucht z’n camper in. Morgen richting Hobart

One thought on “Coles bay and the Yellow headed black kaketoe

Leave a Reply