Kaapstad: aankomst in de herfst

Donderdag 28 Juni
Na een late aankomst in het vd Valk A4 hotel, waar we nog het uitschakelen van ‘ de Duitsers’ door het Italiaanse elftal konden meemaken, duurde de incheck wel wat langer omdat er zojuist een buslading vol met gestrande passagiers was aangekomen. Na ontvangst van de kamersleutel begon het grote onthaasten. Onze drie persoonskamer werd snel ingericht en voor elfen hadden wij een lounge plek veroverd in de bar waar wij met snacks, wijn en ijskoud bier al snel het juiste vakantiegevoel te pakken hadden. Tegen half twee toch maar naar bed gegaan want het busje kwam zo.
Vrijdag 29 Juni
Na een goede nachtrust fris en fruitig de bus in om 10 minuten later op Schiphol uitgeladen te worden. De reis kon beginnen ! Gelukkig waren de frequent flyer kaarten weer erg handig om niet in de rij te staan want die waren er……..veel gestrande passagiers die ‘s ochtends vroeg waren omgeboekt. Tijdens de incheck bleek dat de koffer van Fried het zwaarst was, gelukkig voor hem was 23,5 kgs acceptabel voor de KLM….. Na een kort verblijf in de lounge en wat parfum inkopen van de heren was het tijd om te boarden. Opnieuw bleken de ff kaarten erg handig om de rijen te omzeilen en al gauw stonden we vooraan met gehandicapten en kinderen in de gate om te boarden. Na een min of 5 in de gate gewacht te hebben bespeurde Fried onraad; hij zag een senior onderhoudstechnicus de cockpit ingaan en ja hoor al snel kwam de melding dat het vliegtuig een technisch mankement had met een onbekende vertraging.

20120630-220730.jpg

Dus iedereen de gate weer uit en lijdzaam wachten tot we opnieuw konden boarden. Na een uurtje kwam het verlossende woord: probleem opgelost we kunnen vertrekken. Uiteindelijk inderdaad met een uurtje vertraging vertrokken maar dat mocht de pret niet drukken. Aan boord was het goed toefen, sinds de KLM een nieuwe kok heeft is het geen straf om eten, drinken en snacks voorgeschoteld te krijgen. Na een relaxte vlucht arriveerden we in Kaapstad. Snel de koffers gecollecteerd en na de nodige douane formaliteiten op een holletje naar de uitgang. Zodra we de schuifdeur door kwamen werden we met Laurence herenigd: bruin en blond; een half jaar Kaapstad is niet slecht voor je……
Daarna maakten we contact met de live 2 travel vertegenwoordiger die onze gigantische berg koffers en tassen op een trolley legde en ons naar de auto verhuur bracht waar wij onze four wheel drive in ontvangst namen. Na afscheid genomen te hebben van de live2travel mijnheer bracht Laurence ons naar het hotel waar zij reeds ‘s middags ingecheckt was. Toch wel een bijzondere ervaring als Emmerson Fittipaldi je links rijdend binnen een half uur aflevert in het hotel. Het hotel is comfortabel en is van alle luxe voorzien. De kamers zijn ruim en alles erop en er aan. Op de kamers aangekomen moesten er kadootjes overhandigd worden die Laurence voor Yannick en Marina had gekocht, daarnaast moest Laurence haar lang verwachte iphone in ontvangst nemen en haar verjaardagskado van Yannick. Dit gaf al wat rumoer op de kamer want de ontvangers van de kado’s waren razend enthousiast over een tas van springbok leer en een polsband van struisvogelleer. Ook de nieuwe iphone gaf de nodige commotie en toen we tijdens het kijken naar de video van Laurence over haar bungee jump wel heel erg enthousiast reageerden greep de receptie in….telefonisch werd ons verzocht zachter te doen omdat de bellendende kamers last van ons lawaai hadden. Vreemd om 01:30 u …..Kortom de familie decibel was neergestreken in Kaapstad! Goed, toch maar besloten te gaan slapen en al gauw waren we allemaal onder zeil.
Zaterdag 30 Juni
Om half negen ging het wekkertje, de eerste verkenning van Kaapstad onder leiding van onze gids Laurence was aanstaande. Een minder bericht was dat Robbeneiland excursies volgeboekt waren en dat er pas na 7 Juli weer een gaatje was; dat zou betekenen dat we dat dan niet konden bezoeken. Gelukkig hebben wij Marina V in de groep zitten die niet voor een gaatje te vangen is. Zij zou wel even haar geluk beproeven op Waterfront waar het ticket office staat van de excursies naar Robbeneiland.
Zonder ontbijt (gids Laurence had een ontbijt op locatie geregeld) vertrokken we richting Woodstock alwaar bij de old Biscuit Mill wij gelijk met onze hongerige maagjes een foodmarket opgejaagd werden die zijn gelijke niet kent. Van struisvogel steaks via springbok filets en fusion wok naar Hollandse kroketten en Belgische wafels, cider, witte wijn en smooties…….dat alles onder een afdak waar het internationale publiek aan lange tafels de heerlijkheden tot zich nam. Na dit verrassende ontbijt verplaatste het gezelschap zich naar Waterfront, zeg maar het opgeleukte haven gedeelte van Kaapstad. Daar zouden we zoals gezegd richting Robbeneiland gaan maar dat was volgeboekt dus Marina ging polshoogte nemen bij het ticketoffice en ja hoor heel herkenbaar, toevallig was er een annulering van 4 (!) en konden we op maadag 2 Juli alsnog richting Robbeneiland. Deze verandering in het programma werd flexibel mee omgegaan: we gingen de mall Waterfront V&A in om te shoppen. Heerlijk geslenterd en uiteindelijk aan het water onder een parasol met heater (het is tenslotte maar 15 graden) aan de jumbo cappucino gegaan. Daarna hebben Yannick en Marina plaatjes geschoten zoals de clock tower, de zeehonden in de haven en een monument gemaakt van coca cola kratten in totaal zo’n 30 meter.

20120630-221456.jpg

20120630-223909.jpg

Helaas was de tafelberg in nevelen gehuld maar was Signal Hill af en toe in het zonnetje wat al heel indrukwekkend was. Na Waterfront terug richting hotel maar eerst een tussenstop gemaakt bij het WK stadion, het vogelnest waar we mooie plaatsjes konden schieten en waar we op de bijvelden een rugby wedstrijd hebben bekeken waar het er fanatiek aan toe ging. Toen door richting Clifton beach waar we de imposante branding hebben aanschouwd.

20120630-224623.jpg

Uiteindelijk via Camps bay weer bij het Cape Town Lodge hotel aangekomen, de auto geparkeerd en lopend richting Longstreet en de Green Market gegaan. Een eldorado voor afdingers en souvenir jagers.

20120630-221633.jpg

Uiteindelijk met de eerste gescoorde souvenirs in het Timboektoe cafe geëindigd waar na mooie verhalen en wat alcoholische versnaperingen we weer richting hotel gingen om ons voor te bereiden op de avond.

20120630-230819.jpg

20120630-221607.jpg

Leave a Reply