Kaap de Goed Hoop

zaterdag 30 juni

Zaterdagavond na een kleine rustpauze zijn we gaan eten in Caveau in de Breestreet. De naam zegt het al de place om wijn te proeven en heerlijk te eten. Nou dat hebben ze daar waar gemaakt; na een eerst een wijnkaart doorgeworsteld te hebben zo dik als een telefoonboek met als resultaat een brut rose die vonkelde. Het menu was bijna nog moeilijker kiezen want er stond zoveel heerlijks op de kaart……. Uiteindelijk werden de keuzes gemaakt en werd er op de binnenplaats onder de heater (het is maar 12 graden) en onder een reusachtig opgespannen tent dak fantastisch gedineerd. Caveau doet niet aan reserveren dus wij waren reeds vroeg voor Zuid Afrikaanse begrippen aanwezig. Daardoor waren wij in staat een strategische plek in te nemen; in het midden dus. Aangezien wij al erg veel plezier hadden en stevige discussies op z’n familie decibels vielen wij wel op bij de andere gasten die later binnenkwamen. Wij hebben dan ook een aantal mensen aan onze tafel gehad die kwamen vragen uit welk land wij kwamen en dan geanimeerd met ons in gesprek raakten. Kortom een mooie afsluiting van een super eerste dag. Voor Yannick en Laurence was de dag wel voorbij maar niet de nacht….. na een nachtje stappen in het Cape Town nachtclub circuit o.a bij club 31, kwamen zij pas in de vroege uurtjes thuis.

Zondag 1 Juli

Vandaag een bezoek aan Kaap de Goede Hoop. Vroeg aan het ontbijt met een aantal brakke diehards bleek dat degene die de meteo geconsulteerd hadden goed nieuws konden brengen; het zou een mooie dag worden. Na een stevig ontbijt met veel koffie en sapjes werd onze trouwe vierwieler bestegen en gingen we onderweg in de richting van Kaap de Goede Hoop.
De weg ernaar toe doet een beetje denken aan een mengeling van de haute corniche richting Monte Carlo en voor de Nieuw Zeeland kenners de weg naar Christchurch. Eigenlijk een slingerweg langs de oceaan waar je iedere keer wel iets nieuws ziet. Onze eerste stop was Boulders Beach waar wij de Afrikaanse Pinguin en diens jongen konden bekijken.

20120701-234700.jpg

Langs een mooi wandelpad op palen konden we deze beestjes ongestoord observeren. Het openbaar pinguin toilet kon je overduidelijk ruiken maar gelukkig zorgde een milde bries voor aanvoer van verse lucht. Ook een ander niet in Nederland te vinden beest kregen we te zien; de klif das, een soort uit de kluiten gewassen marmot met een bruine vacht die fantastisch kan boom klimmen.

20120702-004313.jpg

20120701-234805.jpg

20120701-234721.jpg

Na ons bezoek aan Boulder Beach reden we verder in de richting van Cape Point. Maar al snel moesten we aan de kant van de weg want de ervaren walvis spotters in het reisgezelschap hadden de blows in het water gezien en ja hoor de eerste Zuidkapers werden genoteerd.

20120701-235005.jpg

Na een uitgebreide foto en film sessie moesten we door want het was best wel nog een flink eind rijden. Maar de verassingen waren nog niet over, vlak voor de ingang van Cape Good Hope park werden we door een vrouw met een rode vlag tot stilstaan gemaand; reden een Baboon familie zat vlak langs de kant van de weg en zij probeerde ons allereerst te informeren dat Baboons niet gevoerd mochten worden en bovenal zo slim zijn dat je beducht moet zijn dat ze je portier opentrekken en op zoek gaan naar voedsel. By the way een Baboon die dat doet en door Rangers gespot wordt, wordt getagged en bij herhaling wordt dit beest dan gedood.Kortom, best wel onder de indruk reden we door en knoopten de boodschap in de oren: ga voorzichtig om met voedsel ! Gids Laurence als ervaringsdeskundige, beloofde ons hordes apen bij cape point dus we waren gewaarschuwd !
Na deze onderbreking kwamen we uiteindelijk bij Cape Point aan, een klif die meer dan 200 m boven de zeespiegel uitstijgt. Gelukkig was er de Flying Dutchman Funicular die ons naar boven bracht, waar via een wirwar van trappen en paden we uitkwamen bij de vuurtoren die op 249 m hoogte staat.

20120701-234814.jpg

20120701-234736.jpg

20120701-234823.jpg

20120701-234833.jpg

20120701-234935.jpg

Vandaar uit een fantastisch uitzicht op Kaap de Goede Hoop en aan de andere kant van False Bay op de Buffelstalberg. Helaas ( of gelukkig) geen apen om te fotograferen, wel hun uitwerpselen die overal verspreid lagen. Volgens de gids waren ze echter op zeker aan de voet van Kaap de Goede Hoop, dus daar dan maar fotomomentjes scoren……..
Na een wandeling terug naar beneden werd onze voiture weer gestart en reden we naar de voet van Kaap de Goede Hoop, helaas was de bus met collega toeristen uit China er iets eerder dan ons en moesten we even wachten tot wij onze plaatjes konden schieten.

20120701-234856.jpg

Best wel indrukwekkend die gigantische golven en deze historische plek waar je gedurende de geschiedenislessen over verteld werd.

20120701-234944.jpg

20120701-234912.jpg

Helaas helaas, de apen hadden ook hier een snipperdag dus ook hier geen plaatjes met apen, wel konden we de running bush ( struisvogels) op de gevoelige plaat vastleggen die op zoek waren naar eten in het lage duin en de uitgestrekte velden.

20120701-235026.jpg

Vol van de indrukken ging het reisgezelschap weer op weg met bestemming Chapman’s Peak.

20120701-235016.jpg

20120701-234954.jpg

Na een zeer bochtige weg waar twee auto’s elkaar net konden passeren uiteindelijk bij de peak aangekomen. Een hele opluchting want we rijden links in een handgeschakelde auto ( dus versnellingspook met links beroeren) kortom zeer blij dat Marina en ik door onze kids rondgereden worden (beide ervaring met linksrijden). Opnieuw foto’s waaronder veel panorama’s, de vergezichten zijn ongelofelijk ! Uiteindelijk net voor donker terug in hotel om ons gereed te maken voor de avond. We eindigen de avond in Restaurant Beluga waar we van springbok carpaccio en de beste sushi van Cape Town genieten. Voldaan keren we terug naar het hotel waar we in de bar het laatste deel van Italië – Spanje meemaken samen met een groepje Spaanse toeristen. Fried en Yannick kunnen het niet aanzien en verdwijnen naar de kamer. Gelukkig nemen de meisjes de honneurs waar feliciteren de Spanjaarden; het bar personeel excuseert zich en zegt dat ze voor Nederland waren… Wat een land ! Samenvattend op de lijst van vandaag gescoorde dieren; Baboons, Southern Right Whale, Rock Hyrax (Dassie), Seal, Green Land Turtle, Ostrich, Eagle. Niet slecht voor een tweede dag…..

Leave a Reply