Steile weggetjes, hazy views in Springbrook National Park

Deze ochtend zijn de traveler en zijn gezelschap uit Brisbane vertrokken richting Byron Bay. Dat gebeurt wel via een omweg want Springbrook National Parc wordt aangedaan, hetgeen al snel 2 uur extra rijden is. De weg naar de bergen is redelijk bochtig en op sommige stukken behoorlijk stijl, 18% is best wel een aanslag op het klim vermogen van de auto.

P1110609.JPG

Onderweg begint de temperatuur aardig te zakken en bij het eerste uitkijkpunt op Mount Tamborine begint de eerste kippenvel zich te vormen.

P1110598.JPG

P1110599.JPG

P1110600.JPG

Snel worden er een paar foto’s genomen en gaan we opzoek naar een restaurant om brunchen. We nemen plaats in een duitse stube die langs de weg staat, echter na het bestuderen van de kaart besluiten we door te gaan omdat schnitzel met sauerkraut en vette jus wel heel erg rauw op de maag zal vallen. Na een paar km door gereden te hebben komen we aan bij een leuk tentje Drift genaamd. Het kenmerkt zich door een fijne kaart en mooie kunst aan de muur.

P1110602.JPG

P1110604.JPG

P1110606.JPG

In Drift vinden we meer van onze gading, na de magen gevuld te hebben kunnen we de tocht richting regenwoud gaan ondernemen. Het moment dat we de weg naar boven nemen staat er een bord dat we voorlopig geen tankstations tegen zullen komen wat wel wat stress bij de traveler veroorzaakt daar onze tank bijna leeg is.
Met veel kunst en bochtenwerk arriveren we op de top en lopen via een pad naar het uitkijkpunt. Inmiddels is de temperatuur gezakt tot 10 graden en begint de traveler enigzins onderkoelt te raken. Op het uitkijkpunt aangekomen worden er snel wat foto’s gemaakt en besluit de traveler snel weer richting voiture te gaan om enigszins zijn hachje te redden.

P1110619.JPG

P1110640.JPG

P1110649.JPG

P1110647.JPG

Na dit koude hoogtepunt moet de natural bridge bezocht worden, echter het tekort aan brandstof breekt de traveler op; gelukkig doemt er na 23 km een tankstation op waarna de brandstoftank volledig gevuld kan worden. Daarna wordt er in goed overleg besloten niet meer de berg op te gaan om de natural bridge te bekijken, die wordt, morgen als er weer richting Brisbane gegaan wordt, bekeken. Nu gaat het spoorslag richting Byron Bay; Home of the hippies and surfers. We checken net voor schemer in in het Motor Inn. Daar krijgen we ons huisje toegewezen en maken we snel kwartier. Laurence houdt nog even siësta en de Traveler en Marina gaan nog snel even op het strand kijken.

P1110676.JPG

P1110680.JPG

De swell is prima en er wordt gesurfed dat het lieve een lust is.

P1110683.JPG

P1110686.JPG

P1110692.JPG

P1110706.JPG

De zon die snel ondergaat belicht de golven op een prachtige manier en een aantal foto momentjes verder gaat het weer op de Motor Inn aan om Laurence op te halen om een hapje te gaan eten.

P1110731.JPG

P1110729.JPG

In fish heads hebben we een mooi zeefruit gerecht wat met smaak wordt gegeten.

P1110741.JPG

Uiteindelijk eindigt de avond met een aantal glazen Martini di Asti, zoals het hoort in stijl.

P1110744-1.JPG

Morgen richting lighthouse en andere zaken.

One thought on “Steile weggetjes, hazy views in Springbrook National Park

Leave a Reply