Heet, heter, heetst……..

Onze bestemming heet Alice Springs gelegen in het midden van Australie, dit woestijnstadje dankt zijn ontstaan aan de vestiging van een telegraafstation wat Australie in de 19e eeuw verbond met Engeland. We arriveren rond 11 uur central australian time en het frappante is dat er maar drie taxis staan te wachten terwijl er toch behoorlijk wat passagiers aangekomen zijn. Na een half uur wachten in de schaduw en een temperatuur van rond de 40 graden kunnen we plaats nemen in de taxi die ons gekoeld naar ons verblijf brengt.

We worden allerhartelijkst ontvangen en mogen gelijk van ons appartement gebruik maken, een zg early check- in. Het appartement is in een woord geweldig en ligt net buiten het centrum van Alice Springs. Vandaag doen we rustig aan en bezoeken op aanraden van de uiterst vriendelijke receptie medewerkster het flying doctors cafe waar we heerlijk kunnen lunchen en snelle blik in de tentoonstellingsruimte kunnen werpen.

P1130265

image

image

De traveler en Marina beklimmen Anzac hills en krijgen een voorproefje wat hun te wachten staat tijdens de tour door het red centre. Zweten met een hoofdletter Z en hitte…..

image

image

image

Na wat boodschappen gedaan te hebben keren we terug richting ons appartement, na een mooi diner gaan we vroeg naar bed want de volgende ochtend worden we om 06:10 opgehaald en voegen we ons samen met de groep en gids waarmee we het Red Centre van Australie gaan ontdekken.

image

One thought on “Heet, heter, heetst……..

  1. wow, lekker warm en wat leuk het Flying Docters Museum, was vroeger één van mn favorite series 🙂 , enne hoezo was jij 34 uur jarig ? groet en liefs voor jullie , margreet

Leave a Reply