Het australische Hawaii oftewel Cairns en omgeving

image
We landen ‘s avonds in Cairns en checken in ons hotel wat vlak bij de baai en het centrum gesitueerd is. Onze kamer is riant met twee slaapkamers een volledig uitgeruste keuken en grote tuin.
image

image

Cairns is gesticht in 1876, om mijnwerkers onderdak te bieden die goud zochten in het Hodgkinson River goudveld en genoemd naar William Wellington Cairns (de toenmalige gouverneur van Queensland). De nederzetting raakte in verval toen een eenvoudigere route werd ontdekt vanaf Port Douglas. De toekomst van Cairns was echter veilig gesteld toen het een spoorverbinding door het Kuranda regenwoud kreeg en het een belangrijk punt werd in de export van suikerriet, goud, kostbare metalen en landbouwproducten van de omliggende kust- en binnenlandse gebieden.
De volgende ochtend gaan we eerst richting stad via de esplanade, een soort boulevard,

image

image

image

komen we bij de jachthaven aan die het middelpunt van de stad vormt.

image

Onderweg komen we allerlei openbare faciliteiten voor kinderen en volwassenen tegen.

image

Aangezien er niet echt in de baai gezwommen kan worden (salty’s !!) is er een strandbad aangelegd ter grootte van de eerste slag van Rockanje.
P1140195

P1140214

Het ziet er top uit …. ‘S middags rijden we naar Port Douglas via een bergparcour dat nog het meest lijkt op de route Nice Monaco.
image

We rijden eerst naar Mossmann Gorge alwaar we lunch gebruiken

P1140288P1140292

daarna rijden we naar Port Douglas, een leuk stadje dat fotogeniek is waarvan acte….

image

image

image

Daarna rijden we bij daglicht, we willen aanvaringen met kangaroos voorkomen, terug richting Cairns. Na een mooi diner en wat flaneren in de stad duiken we onder zeil.

image

image

De volgende dag bezoeken we Barron Falls in de buurt van Kuranda

image

image

image

en de krater meren bij Yungaburra, twee oases van koelte in dit tropische klimaat. We zwemmen en schieten er mooie plaatjes.

image

image

Daar treffen we ook de gordijn vijgenboom aan een imposante boom die zeer fotogeniek is.

image

image

Pas laat arriveren we in Cairns waar we op de foodmarket heerlijk aziatisch voer scoren wat we met smaak in het appartement verorberen. Dan is het weer inpakken geblazen want we gaan opweg naar onze laatste bestemming Hamilton islands.

One thought on “Het australische Hawaii oftewel Cairns en omgeving

Leave a Reply