Ninh Binh, in the garden of Eden

De volgende ochtend kunnen we het resort bij daglicht aanschouwen en de Traveler is aangenaam verrast; de kamer kijkt uit op de rijstvelden en de tuin is vol met bloemen en tropische planten.

image

image

image

 

image

Vandaag doen we het rustig aan, we gaan vroeg op weg om files zoals gisteren te vermijden. Allereerst stoppen we in Hua Lu. Hier is een tempelcomplex wat gecreerd is ter ere van de Dinh dynastie. De twee tempels zijn gedragen aan keizer Din Tien Hoang

imageimage

En de tweede tempel is opgedragen aan de koning Le Dai Hahn.

imageimageimageimage

Tevens zijn er de overblijfselen van een 10e eeuws stadsmuur gevonden die door archeologen in 1998 is blootgelegd.

Aangezien wij de eerste toeristen zijn, worden we belaagd door fotografen die ons willen fotograferen en daarna de geplastificeerde foto, voor een paar dong aan ons willen slijten. Natuurlijk neemt de Traveler de foto, wegens het ongedwongen karakter ervan.

image


 

Terug in de bus gaan we onderweg naar Ninh Binh waar we een boottocht gaan maken door een bijzonder landschap; rijstvelden in combinatie met een karstgebergte. We schepen ons in en hebben ieder ons eigen bootje. We worden door een kloof heen geroeid en verwonderen ons over het prachtige landschap. We schieten heel wat plaatjes ….

image

imageimageimageimageimage

image

image

Uiteindelijk houden we stil aan het einde van de kloof en onze roeister probeert wat snuisterijen aan de man te brengen. Na wat afdingen kopen we een replica van de boot waar we in zitten en volgens de traveler hebben we hiermee de terugreis verzekerd. Terug is het inmiddels gaan waaien en moet onze roeister vol aan de bak. We besluiten haar een tip te geven maar de hoogte wordt getemperd door het feit dat ze er zelf halverwege al om begint te zeuren. Bij aankomst is onze kaptein not amused ondanks dat ze tip heeft gekregen; de tip had veel hoger moeten zijn en ze achtervolgt ons voor een lange tijd en uit haar ongenoegen luidkeels. Uiteindelijk weten we haar te dumpen en beklimmen we het pad richting Bich Dong. Een grot waar mooie beelden te zien zijn en waar op de summit een tempeltje gebouwd is. Hier wordt uitgebreid de tijd genomen om foto’s te nemen.

image

image

image

 

Daarna gaat het weer op Tam Coc garden aan waar we lunchen en de rest van de dag lekker kunnen chillen. ‘s Avonds genieten we er opnieuw van een mooi diner en kruipen onder de klamboe want morgen reizen we opnieuw verder naar Ha Long bay, een archipel van wel twee duizend karstgesteente eilanden die tot werelderfgoed bestempeld zijn.

One thought on “Ninh Binh, in the garden of Eden

  1. Hoi . Mooi verhaal weer en nice pics ! Grappig dat jij toch weer hele andere dingen doet/ bezoekt dan wij gedaan hebben maar …. Halong Bay is mutuel en heeeeel mooi , enjoy morgen !

Leave a Reply