Yala west National Park, een olifant close encounter of the third kind

Opnieuw zijn we ruim voor de zonsopgang op pad, deze keer gaat het richting Yala National Park. Dit in het zuid-oosten van Sri Lanka gelegen wildpark varieert van doornachtig struikgewas en open grasland tot dichtbegroeide jungles en kustlagunes. In het park leven veel dieren zoals olifanten, Prins Alfred herten, civetten en krokodillen.

We zijn natuurlijk opzoek naar een luipaard of een olifant maar tijdens een safari is de kans op een close encounter klein. Het gebied is 141 km2 groot dus beesten hebben de ruimte om de mens te ontwijken.

Na een tijdje rondgereden te hebben zien we een oude olifant bul die op zijn gemak staan te grazen. We fotograferen hem vanuit allerlei hoeken, echt zin om spannende dingen te doen heeft ie niet.

Na een tijdje rondrijden komen we bij een strandje aan waar we ons meegenomen ontbijt kunnen nuttigen. Op deze plek werd in 2004 tientallen toeristen en locals verrast door een tsunami. Als je denkt aan die verschrikkingen dan smaakt de sandwich een stuk minder lekker….

Na het ontbijt gaat het verder en na een geweldige spot van Marina die een olifantenstaart tussen de struiken ziet rijden we bijna tegen een olifant aan. Het dier is in opgewonden toestand want de muskklieren lekken dus het is oppassen geblazen. We staan op nog geen twee meter afstand en kunnen het beest uitgebreid bewonderen.

We rijden verder en helaas geen spoor van een luipaard, de warmte loopt op en we besluiten richting uitgang te gaan, deze keer houden we het bij olifanten spotten. Na terugkeer in Saraii Village is het chillen geblazen. En nog een overnachting in de boomhut met alle kruipende en vliegende vriendjes.

Leave a Reply