Op weg naar de Rocky’s en de prairies……

De Wormholetraveler heeft zijn boek van het reizen weer opengeslagen om weer een stukje van de wereld te gaan bekijken; dit keer zoekt hij de provincie Alberta in Canada op. Het reisgezelschap bestaat dit keer uit z’n vaste reismaatje Marina en de ervaren reizigers Yannick, Valeska, Laurence en Thomas.

Aangezien er dit keer niet licht gereisd wordt heeft de Wormholetraveler een taxi besteld die de bagage, 7 grote koffers en 6 gigantische ski-rolkoffers tezamen met het reisgezelschap naar de nationale luchthaven vervoerd.

Ondanks de van te voren aangegeven dimensies van de bagage past het maar net en bij iedere bocht dreigt de Wormholetraveler bedolven te worden onder een lading ski’s.

Uiteindelijk zonder noemenswaardig oponthoud arriveren we op Schiphol waar het gezelschap zich gaat inchecken voor de vlucht naar Edmonton.

Gelukkig is de Traveler een frequent flyer en wordt herkend door de KLM grondstewardess die oogluikend toestaat dat het gehele gezelschap gezamenlijk mag inchecken.

Na de ski uitrustingen bij de speciale bagage afdeling aangeleverd te hebben gaan we via security en grenscontrole snel de lounge in. Ook hier heeft de Wormholetraveler profijt van zijn lidmaatschap en het gehele gezelschap kan zich tegoed doen aan alle versnaperingen. Soms lacht het geluk je toe.

Eenmaal aan boord wordt de Traveler opnieuw welkom geheten en krijgt zelfs een upgrade voor de business class aangeboden die hij vriendelijk doch resoluut afwijst. Zijn uitleg aan de purser dat hij met een reisgezelschap is om zijn 30 jarig huwelijksfeest te vieren wordt volledig begrepen. Heel attent is het dan ook dat de Traveler en Marina later een glas champagne van de bemanning krijgen aangeboden en nog vriendelijker is het dat vlak voor de landing er ook nog een kaart en klein presentje worden overhandigd.

Kortom een fijne vlucht waarbij de Traveler 4 films wist te verwerken en een deel van het gezelschap heerlijk sliep.

Na een landing in een winterse wereld en een vlotte collectie van de bagage ging het gezelschap op weg naar de car rental om de twee 4wd’s op te halen.

De douanebeambte vroeg zich af wat het gezelschap in hemelsnaam ging doen in Edmonton. Hij had nog nooit een groep gezien met zoveel gear bij zich. Toen we uitlegden dat we in Jasper gingen skiën snapte hij het volledig, het paradijs op aarde aldus hem.

Bij de car rental was helaas maar 1 reservering bekend en moest alles uit de kast gehaald worden om de tweede gereserveerde auto te verkrijgen. Gelukkig met vereende overtuigingskracht wist de baliemedewerker de tweede reservering uit de cloud te vissen en toen was het leed snel geleden.

Na wat Tetris paste de onnoemelijke hoeveelheid bagage toch wel en gingen we onderweg naar Edmonton downtown alwaar we een slaapplaats voor drie nachten hebben.

De Sutton Place is een prima hotel waar het gezelschap snel kwartier maakt en dan richting Craft Beer Market gaat om de inmiddels opgestoken hongerklap het hoofd te bieden.

Het blijkt een top plaats te zijn waar we lokale api’s en mega burgers kunnen consumeren. De Traveler bestelt een double Napkin waar de waitress van denkt dat deze niet volledig geconsumeerd gaat worden.

Groot is haar verbazing als de Traveler het volledige gevaarte naar binnen heeft gewerkt en de Traveler krijgt een bijzondere vermelding in de annalen van CBM.

Dan slaat de jetlag in alle hevigheid toe en vertrekt het gezelschap richting hotel om daar onder de lakens te kruipen. Morgen gaat het richting de West Edmonton Mall, de grootste mall in de wereld waar de zuur verdiende centjes van het reisgezelschap uitgegeven gaan worden. Dag 1 is a wrap

4 thoughts on “Op weg naar de Rocky’s en de prairies……

 1. Zondagochtend, Ohhhh heerlijke start na kerstpakkettendrukte! Nadat Ger de ipad samen met koffie op bed heeft geserveerd en vervolgens ontbijt met gebakken eitjes voor ons tweetjes gaat maken, kan ik lekker jullie eerste ervaringen lezen. De indrukwekkende bagage, herkenbare verhalen van Schiphol, het eerste mooie winterlandschap en alle overige verhalen en foto’s. Voor iemand die gestopt is met denken vind ik Lau toch altijd nog knap pienter en kunje het zonder denken dus best ver schoppen. Ik kijk al weer reikhalzend uit naar t volgende verhaal over ijshockey en wintersport. Veel liefs voor jullie zessen van ons tweetjes!

 2. Ja ! Fijn weer dat eerste reisverslag, en wat gaaf om zo met elkaar jullie 30 jaar samen te vieren ! Heb het goed en fijn met elkaar ,
  PS de hoeveelheid bagage was best over the top 😅

 3. Ohhhhh 😍😍😍😍geweldig dat je dit met elkaar kan beleven.
  Om nooit meer te vergeten.
  Geniet lieve schatten 💋🍀💗

 4. Geweldig, ik kijk uit naar jullie volgende avonturen. Groetjes aan iedereen en hele fijne dagen met elkaar 🎄🍾🥂
  Xx Caroline

Leave a Reply