Over salties, aboriginal art en 4WD plezier

Vandaag verwennen we ons met een uitgebreid ontbijt in het hotel. Tijdens het ontbijt skypen we met Yannick die het avondeten na de voetbaltraining aan het verorberen is. We wisselen de laatste nieuwtjes uit en vertellen onze belevenissen tot nu toe. Na nog wat fotoinstructies van Yannick ontvangen te hebben zwaaien we gedag en gaan verder met onze reis.
Allereerst gaan we opnieuw naar Cahills Crossing en dit keer hebben we geluk; er ligt een Salty op de loer (een zoutwater krokodil)

P1120336.JPG

P1120337.JPG

en even later spotten we een boom vol met flying fox vleermuizen.

P1120354-0.JPG

Opgetogen dat we de krokodil gespot hebben rijden we door naar Ubirr waar we eerst de Aboriginal kunst bewonderen die zo’n 2000 jaar geleden geschilderd werd op de rotsen. Het is zeer indrukwekkend en de kwaliteit van de tekeningen is ongekend !

P1120371-0.JPG

P1120367-0.JPG

P1120363-0.JPG

Daarna beklimmen we Ubirr en staat de traveller alleen op de top waar hij een 360-view heeft, een indrukwekkend moment voor hem.

P1120406.JPG

DSC00281.JPG

De temperatuur begint echt op te lopen en we zijn blij als weer weer in de airconditioned 4WD mogen plaats nemen. We gaan nu onderweg naar Jim Jim Falls, tot grote vreugde van de avonturiers blijkt een deel van de route een heus 4WD parcours te zijn waarbij we met lage giering ons door het terein moeten bewegen we rijden over rotsblokken en door rode modderpoelen en mul zand en door rivierkreken, kortom een event op zich.

P1120479-0.JPG

image

Aangekomen bij de Jim Jim Falls moet er in 40 graden temperatuur een km over rotsen geklommen worden om uiteindelijk bij de falls aan te komen.

image

Er wordt gewaarschuwd voor krokodillen dus klauteren we met stok en rugzak richting de falls. Helaas het is erg droog geweest en de falls zijn opgedroogd. Wel kunnen we de plunge pool bewonderen die helder water heeft.

P1120503.JPG

Uitgewoond keert de Wormholetraveler en Marina terug bij de auto begeleidt door Laurence, het is een helse tocht die er behoorlijk op inhakt. Met algemene stemmen besluiten we richting Kakadu Cooinda lodge te gaan. Daar aangekomen blijken we een leuk bungalowtje te hebben zonder internet en telefoondekking, dus volledig afgesloten van de buitenwereld.

image

We duiken het zwembad in en genieten van het heerlijk lauwe water. Er wordt nog lang gepoedeld en gespetterd.’s avonds eten we in de het locale restaurant met geel licht tegen de muggen, we spelen een potje scrable en genieten van een goed maal.

image

image

Daarna rollen we moe maar voldaan het bed in.

One thought on “Over salties, aboriginal art en 4WD plezier

Leave a Reply