Kakadu National Parc

De volgende dag gaat het richting Kakadu National Parc. Het park is totaal 22000 km2 groot en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. Het park heeft met zijn plateaus, rode rotswanden , watervallen, billabongs, lange rivieren, verdronken land en kustvlakten een zeer bijzondere mengelmoes aan gebieden.

P1120236.JPG

P1120224.JPG

Het gebied is van de aboriginals maar is verpacht aan Australie. Een van de grote rivieren in het park is de Aligator rivier die by the way alleen maar krokodillen huisvest en geen alligators ! Tijdens de reis komen we langs de weg diepte indicatoren tegen die aangeven hoe hoog het water staat als er flooding is; dit kan wel 2 meter hoog zijn.

image

In de regentijd kan het soms zodanig regenenen dat grote delen van het Kakadu park onbegaanbaar worden. Onderweg van Darwin naar Jabiru waar het Crocodile Mercure hotel ligt maken we diverse stops, de eerste is bij een ranger station waar je een mooi overzicht hebt over een stukje wetlands en wasr je met de verrekijker de niet inheemse waterbuffels kunt zien lopen.
P1120202.JPG P1120217.JPG Daarna stoppen we bij de Bark hut waar we gastvrij ontvangen worden en de laatste roddels horen uit de regio.

P1120298.JPG

P1120220.JPG De bedrijfsleider is een echte charmeur en kan zo aan de slag als stand up comedian…… P1120229.JPG We nemen afscheid maar moeten beloven aan diverse personen in in hotels onderweg de groeten van hem te doen hetgeen we beloven.

P1120231.JPG

We rijden steeds zuidelijker en komen van alles tegen onderweg. Meest indrukwekkend zijn de zogenaamde roadtrains, vrachtwagens met een totale lengte van wel 100 m die met gezwinde spoed zich over de snelwegen rijden. P1120185.JPG

Daarnaast zien we veel verbrande bossen die volgens aboriginal traditie op deze manier onderhouden worden.

P1120242.JPG

Het is duidlijk te merken dat we steeds verder de outback in rijden en merken dat ook aan het aantal wallaby lijken. Een keer moeten we zelf uitwijken voor een op de wegstaande wallaby; wij en het beest overleven deze near miss……

P1120292

Onderweg stoppen we op aanraden van de barkhut bedrijfsleider bij Mamukala, een vogelobservatorium uitkijkend op de wetlands.

P1120245.JPG

Het is er prachtig alleen het feit dat er kleine vliegjes zijn die in de neus van de Traveler en diens gezelschap willen kruipen doen de traveler besluiten snel rechtsomkeert te maken. Bij de eerste de beste supermarkt in Jabiru schaffen we persoonlijke klamboe’s aan die we gelijk in praktijk gaan brengen bij ons bezoek aan cahills crossing en Ubirr. Na aankomst in het Crocodile Mercure hotel ( een hotel in de vorm van een krokodil)waar alles krokodil uitademt…..

P1120263

gaan we na kwartier gemaakt te hebben, op weg naar Cahill crossing alwaar we volgens de locals grote kans hebben krokodillen te spotten. Helaas bij aankomst hebben we geen geluk en zien we er geen een.
P1120323.JPG P1120318.JPG
Daarna gaat het door richting Ubirr een aboriginal site waar tekeningen van aboriginals voorkomen en waar je een prachtig zonsondergang kan bekijken door de 360 graden view op de top. P1120295.JPG

Tijdens de nadering zien we duidelijk dat het weer veranderd

P1120303.JPG
en komen we in een fikse thunderstorm terecht en we besluiten terug te keren richting hotel en de volgende dag terug te gaan, ondanks dat het niet volledig op de weg richting Katherine ligt, onze volgende bestemming. Op de terugweg zien we hoe snel er behoorlijk wat water kan vallen en hoe de floodways al snel onderwater staan. In het hotel aangekomen besluiten we bij de Jabiru sports & social club te gaan eten. We rijden er heen en komen bij het buurthuis van de plaats Jabiru aan. Als we naar binnen lopen prikken tientallen ogen ons in de rug. De aanwezige locals geven duidelijk aan dat we vreemden voor hun zijn. Na enig navragen blijkt dat we via een onorthodoxe manier binnen zijn gekomen en we via een sluipdoor kruipdoor verbinding uiteindelijk in het restaurant aan komen. Het is een vreemd restaurant met grote doeken aan het plafond die door een apparaat mechanisch heen en weer worden bewogen en zo koelte veroorzaken.

Gelukkig is er vriendelijke bediening en voelen we ons al gauw op het gemak. P1120325.JPG We moeten eerst een formulier invullen waarvan we een kopie krijgen. Het origineel wordt in de administratie van het restaurant opgeslagen; want als we in een vechtpartij terecht komen dan kunnen ze onze gegevens aan de plaatselijke hermandad overhandigen. P1120327.JPG Na een uitstekende copieuze maaltijd keren we terug naar het hotel waar we lekker gaan slapen in onze vriescel waar het 25 graden is terwijl het buiten om 23:00 u nog steeds 30 graden is met 100 % luchtvochtigheid. Wat een indrukwekkend dagje weer ….

3 thoughts on “Kakadu National Parc

  1. Hallo familie!
    Wat een geweldige verslagen van een prachtige reis Down Under! We genieten met jullie mee. En super om Laurence weer te zien. Erg leuke foto’s.
    Geniet van elkaar daar! Veel liefs uit HvH

  2. Zo net al jullie belevenissen gelezen ‘t vraagt naar meer… Heel leuk geschreven en geweldige beelden. Ook herkening Byron Bay… Nog heel veel plezier 🙂 groeten, Ingrid

Leave a Reply