Pokhara and lake Phewa

Na een heerlijke nachtrust staan we de volgende ochtend voor dag en dauw op om de sunrise mee te maken. Wat een ongelovelijk mooi gezicht hoe de toppen van de Annapurna’s een voor een worden aangelicht door de opkomende zon.

image

image

Vandaag vertrekken we naar Pokhara gelegen aan het Phewa meer. Wij verblijven hier een nacht en gaan morgen aan onze trek beginnen. Na een slinger weg naar beneden met de landrovers komen we weer bij de highway aan waar we overstappen op de bus.

image

Onderweg stoppen we bij een pseudostarbucks waar we een heerlijke latte Macchiato scoren.

image

En route is er voldoende te zien en te beleven; het samenkomen van rivieren met verschillen kleur water, fantastisch uitgedoste vrachtwagens, een wegwerker die niets anders doet dan gaten vullen in de weg met gevaar voor eigenleven.En de vrouwen uit de dorpen die de was doen langs de rivier

image

Langzamerhand komen we dichter bij Pokhara wat een welvarende stad is en waar veel gepensioneerde Ghurka’s een huis hebben laten bouwen. Dit was mogelijk omdat ze in dienst waren van het britse leger en op brits nivo pensioen uitgekeerd krijgen. Rijke mannen dus die hun roots niet vergeten zijn.

image

Na aankomst en kwartier maken lopen de Traveler en Marina Pokhara in, een soort Zandvoort aan zee, gezien de restaurantjes en shopjes.
We vinden uiteindelijk het restaurantje Lemon Tree die lekkerste Jurt van Nepal maak. We genieten van de frisse jurt en besluiten langs het meer terug richting hotel te wandelen. De plaatselijke VVV heeft een heuse wandelpromenade aan laten leggen voor Nepalese begrippen zeer modern.

Hier zien we een mooie sunset en verbazen ons hoeveel mensen op het pondje passen dat er vaart.

image

Na een gezamelijk diner trekken we ons terug op de kamer om onze trek spullen voor te bereiden en klaar te leggen

Leave a Reply