La Habana – Plaza Vieja

Na een voorspoedige vlucht die voerde over Groenland en de oostkust van Amerika arriveren we ruim voor schema tijd op Havana International airport. Tijdens de landing hebben we al het landschap kunnen bewonderen en valt vooral op dat het groen is en niet verdort zoals we hadden verwacht. De immigratie en douane waren verbazingwekkend snel in de afhandeling en eigenlijk voor we het wisten stonden we met al onze bagage buiten. Twee zaken waren belangrijk: geld wisselen en de rental car verkrijgen, echter dat doel hadden velen. Er stond een rij van hier tot La Habanna voor het wisselkantoor en las Hermanas besloten op geld jacht te gaan. Na een kwartier kwamen ze onverrichte zaken terug en besloten in de mega rij aan te sluiten. De traveler’s medereisgenoot had inmiddels het rentalcar kantoor gelocaliseerd alwaar na het invullen van vele papieren een MG6 overhandigd werd. Deze auto voorzien van airco en deuken en een slippende koppeling zou de traveler en diens reisgezelschap naar Havanna brengen. En zo geschiedde, bepakt en voorzien van een wegenkaart togen we richting Havanna maar na een uur en vele koerswijzigingen hadden we niet de indruk dat we echt dichterbij Havanna kwamen. Wat het ook niet echt makkelijk maakte was dat we midden in een donderbui zaten waarbij de weg in een rivier veranderde en de potholes in het wegdek niet meer te spotten waren. Na diverse capriolen op de snelweg besloten we opnieuw langs de kant van de weg te gaan staan. Gelukkig realiseerden wij ons dat we een gedetailleerde kaart hadden die ons richting Havanna zou brengen maar toen we via ons kompas de richting controleerden bleek dat we precies de andere kant opreden. De meisjes konden via puik navigeer werk en met behulp van een navigatie app op de ipad uiteindelijk ons op de plek van bestemming in Havanna te krijgen. Helaas konden we de auto niet voor het appartement stationeren daar de straat afgesloten was met kannonnen waar zelfs een sherman tank niet door heen zou komen.

De traveler ging op onderzoek uit en wist al gauw met de cubaanse eigenaar van het appartement terug te komen die zo vriendelijk was gelijk voor ons een parkeerplaats te regelen voor de auto in de locale parkeergarage, voor 16 CUC stond de auto veilig opgeborgen tussen de vele antieke auto’s op loopafstand van ons appartement voor drie dagen. De eigenaar van de parkeer garage is erg blij; hij verdient een maandloon extra door onze auto te stallen.
Het appartement overtrof onze verwachtingen; schoon, groot en volgens cubaanse maatstaven voorzien van alle gemakken, 1 pan maar wel vele wijnglazen We hebben beschikking over twee ruime slaapkamers een gigantische woon-eetkeuken en twee badkamers.

De eigenaren Yulia en Erik zijn ontzettend vriendelijk en spuien allerlei tips over waar je kan eten, waar kan je geld wisselen en waar je WiFi kan vinden. Zij verzorgen ons ontbijt op verzoek en zorgen ervoor dat we niets te kort komen. Aangetast door de jetlag besluiten we naar het oude plein te gaan waar we kunnen genieten van live muziek en een lekker hapje kunnen eten en ons aan de echte cocktails te goed kunnen doen.

Bijzondere versies zijn er zoals een combi van mojito en bier wat natuurlijk door het gezelschap uitgeprobeerd werd.

Na een prima avond waarbij de traveler met een reislustig stel uit Perth ervaringen uit wisselde besloot het gezelschap nog even een stroll by night door la Habanna Veija.

Na een paar mooi fotomomentjes ging het op het appartement aan, waarna iedereen voor dood in bed viel en al snel in dromenland was.

Leave a Reply