Cuba Libre

Deze keer gaat de wormholetraveler richting de Carraiben, land van bestemming is Cuba, eiland van rum en sigaren. 

De traveler en zijn gezelschap hopen nog een glimp van het originele Cuba te ontdekken want het land bevindt zich in een overgangsfase sinds Fidel Castro is overleden en de VS het embargo heeft opgeheven.

De traveler en zijn gezelschap verblijven onderweg in Casas Particulares en verplaatsen zich per coche, kortom avontuur genoeg voor de komende periode.

Vandaag vliegen we met de Nederlandse trots rechtstreeks naar Havanna. Helaas is Schiphol zo populair dat de traveler drie uur van te voren op Schiphol moet zijn, dat betekent dat hij met de dauw op de borst arriveert bij terminal 3 waar zijn reisgenoten zich aansluiten.

Gelukkig is de traveler een vaste klant en mag het gezelschap via de priority naar binnen. Na een vlotte koffer incheck en ditto veiligheidscheck begint het reizen echt; een drankje en een hapje in de lounge en onthaasten maar.


Nog een keer de papieren checken want we gaan naar een communistisch  land dus papieren dienen in tienvoud meegenomen te worden.


Daarnaast is de vraag hoeveel baar geld wordt er meegenomen ? Gelukkig is de Euro een breed geaccepteerde valuta. In Cuba zijn er twee valuta’s, de CUP en het nationale geld MN (Moneda Nacional) en om het makkelijk te maken worden ze beide Pesos genoemd. Gelukkig heeft het dollarteken MN een streepje en die van de CUP twee. Nou dat gaat wat worden als we mojito’s geconsumeerd hebben, temeer dat 1 CUP gelijk is aan 24 MN wat weer gelijk is aan 0,90 euro. 

Na overleg met de penningmeester wordt er geld ingeslagen, kleine coupures en vooral brand nieuw want kreukels en vouwtjes worden niet geaccepteerd in het ruilproces.  

Naast geld heeft de traveler ook voedzame repen en klompjes bij zich, kortom het gezelschap heeft zich niet alleen ingesteld op overleven maar ook op onderhandelen met de locale bevolking. De traveler heeft zich voorbereid en heeft zijn Spaanse talenkennis afgestoft daarmee moet hij op Cuba zich verstaanbaar kunnen maken en over rum en sigaren kunnen babbelen. 

Cuba de traveler is onderweg !

7 thoughts on “Cuba Libre

 1. Leuk om je stories te lezen Fried! Heel veel plezier gewenst en dikke beso, ook voor je reisgenoten!

 2. Heel veel plezier. Ik ben benieuwd wat je van Cuba vindt.
  Let op, de communisten houden een oogje in het zeil!

  1. Supergaaf! En gezellige met Saskia er bij! (en haar man ook?) Hele gezellige tijd!

 3. Hoi traveller en gezelschap, heel veel plezier en avontuur gewenst in Cuba. Leuk om de family middels jouw verhalen te volgen de komende tijd. Goede reis en kus van Ingrid en Alex

 4. Oh wat leuk! Mn zusje is net geweestven die vond het fantastisch !
  Heel veel plezier , zijn jullie met z’n vieren ( lees is Erik ook mee ? ) ,
  Groet aan allen en … Enjoy , en lekker veel schrijven en plaatsen , alhoewel ik begreep dat Internet /wifi daar nog wel een dingetje is 😉👍🏼

 5. Veel Cuba Libre plezier in Cuba wormholetraveler en mede reisgenoten buenas vacaciones😎

Leave a Reply