In het spoor van de VOC naar Ceylon

Niet geheel onvoorbereid begint de Wormholetraveler aan een nieuw hoofdstuk van het boek dat Reizen heet.

Dit keer zal het eiland Sri Lanka bezocht worden, een prachtig, ooit door de Balangoda bevolkt land met een rijke historie. Het eiland heeft diverse klimaten als gevolg van de geografie van het eiland. Gelegen in de Indische oceaan met de hoofdstad Colombo. Op dit moment is de noord-oost moesson actief dus de Traveler heeft z’n regen poncho bij zich.

In het kader van de logistieke efficiency heeft de Traveler met zijn reisgenoten besloten in het Toekan hotel vlak bij de luchthaven te overnachten. In de ruime kamer van 75 m2 kan het zeskoppige gezelschap met acht koffers goed terecht. Officieel mogen er maar 5 personen in de kamer maar door een afleidingsmanoeuvre zien we kans een zesde naar binnen te loodsen. In het arrangement zijn ook gratis drankjes inbegrepen en natuurlijk is Marina dusdanig in vorm dat we uiteindelijk met het gehele gezelschap aan de booze zitten.

Het gaat een bijzondere reis worden waarbij het noorden, midden en het zuiden van Sri Lanka doorkruist gaat worden. De Traveler kijkt er naar uit.

2 thoughts on “In het spoor van de VOC naar Ceylon

Leave a Reply