Hikkaduwa, van villa naar corner suite….chill out !

We zijn onderweg naar onze laatste bestemming Hikkaduwa en eigenlijk weten we niet precies waar we terecht komen.

Het zit namelijk zo, eigenlijk had de Traveler & Co voor de laatste drie dagen een luxe strand villa – Villa 46 geboekt, maar zo’n twee weken geleden werd de Traveler tijdens de reis in Sri Lanka geïnformeerd dat er door een fout onze boeking van de villa niet geconfirmeerd kon worden.

Natuurlijk waren we het daar niet mee eens en gedurende de afgelopen week werd er scherp onderhandeld met de reisorganisatie. De alternatieven die aangeboden werden waren op andere plekken langs de kust of iets verder in het binnenland, hetgeen niet op prijs gesteld werd door het reisgezelschap. Uiteindelijk werd het duidelijk dat we ons idee van het eindigen van onze reis in een villa aan zee moesten laten varen. Snelle research via google, tripadvisor en boeking.com maakte ons duidelijk dat er maar een hotel een goed alternatief was, het Hikkatranz by Cinnamon. De reisorganisatie die duidelijk met het geval in zijn maag zat was blij dat wij de ‘villa’ optie lieten varen en voor een hotel optie gingen. Na wat heen en weer gebel werd overeengekomen, dat wij in plaats van in Villa 46, in het Hikkatranz te Hikkaduwa konden verblijven. Walker Tours was niet kinderachtig in het compenseren van deze onverwachte wijziging; wij kregen de toezegging dat wij in suites konden verblijven en tevens op halfpension basis in plaats van logies en ontbijt, een ruimhartige compensatie waar wij zeker mee konden leven.

Wij zijn onder weg van Galle naar Hikkaduwa, na de bezichtiging van het fort worden we overvallen door een heftige onweersbui wat niet vreemd is voor deze regio.

Volgens onze gids Marcus is het in de ochtend en de middag tot een uur of drie zonnig, daarna gaat het los met onweer en heftige regenbuien om tegen acht uur weer droog weer te hebben. We rijden door centimeters hoog water richting onze nieuwe hotel en komen daar in de stromende regen aan. We worden ontvangen door twee staf leden die ons van harte welkom heten namens de directie en ons op het hart drukken vooral hun te laten weten als er iets niet goed is of als wij speciale wensen hebben.

We krijgen onze sleutels en worden naar onze kamers begeleid, nou het had minder gekund. De Traveler en Marina hebben een corner suite waarbij je een zij- en vooruit zicht hebt op de zee.

Er is een woonkamer, slaapkamer, keuken en een mega balkon voorzien van whirlpool en zitje. Kortom hier gaat de Traveler het wel uithouden. De overige leden van het gezelschap hebben soortgelijke suites waarbij een suite niet voorzien is van een whirlpool op het balkon maar een slaapkamer met badkamer en suite. We zitten op de derde verdieping van het het 4 verdiepingen tellend hotel en hebben een prachtig uitzicht. Het gezelschap installeert zich voor drie dagen chillen en luxe.

Er wordt gesurfd, Hikkaduwa is een van DE surf plekken in de wereld en de ‘swell’ vanuit de Indische oceaan geeft mooie golven. De jonkies in het gezelschap pikken deze sport snel op en iedere avond moet de Traveler horen hoeveel golven er bedwongen zijn en er worden zelfs plannen gemaakt om maar hier terug te komen voor eens surf vakantie. Dat het niet geheel ongevaarlijk is bewijst Valeska die twee dagen voor vertrek een surfplank op haar schouder krijgt en daarmee een Tossy 2 oploopt wat heel pijnlijk is en haar gedeeltelijk vleugellam maakt. Gelukkig niks gebroken dus dan maar relaxen op het bedje.

Aangezien het hotel direct aan zee gelegen en het rif op 1 minuut lopen brengt de Traveler zijn dagen door met snorkelen en luieren op een bedje. Om zes uur ’s ochtend als de zon op komt zwemt de Traveler een paar rondjes in zee (de water temperatuur is 28 graden dus acceptabel voor de Traveler) alvorens er ontbeten wordt.

En er is van alles te zien dus vervelen doet hij zich niet.

Natuurlijk wordt het fysieke gestel in de gaten gehouden dus wordt er druk aan aqua-robics gedaan, de Traveler houdt zich daarvan van verre.

Ook duiken wordt er gedaan, Yannick en Thomas voeren allebei twee duiken uit waarbij op 20 meter een wrak bezocht wordt. De filmpjes die geschoten zijn zijn spectaculair

We worden goed verzorgd door de staf van het hotel want naast dat we als welkom per suite een mooie fles rode wijn kregen, wordt er iedere dag om 16:30 een trolley met koffie, thee en lekkers gebracht.

De whirlpool moet natuurlijk uit geprobeerd worden en door toevoeging van wat lekker geurend spul wordt het woord bubbelbad een understatement….

Af ene toe stappen we uit de bubbel van het hotel en verkennen we de omgeving algauw vinden we een hip lunch restaurant waar we met plezier twee keer van een after surf lunch genieten.

Thomas en Laurence huren en passant een Royal Enfield waarmee ze Hikkaduwa en omgeving onveilig maken. Grappig is dat de hotel manager ons belt, om te vertellen dat er een Royal Enfield staat geparkeerd, dus als we foto’s willen maken, we naar de parkeerplaats moeten komen. Groot is de hilariteit als we vertellen, dat wij hem gehuurd hebben en er zo op weg zullen rijden.

Na drie fantastische dagen komt er een einde aan ons verblijf in Hikkaduwa. ’s Avonds om negen uur staat Marcus onze geweldige gids en chauffeur voor de deur om ons weer naar het vliegveld te brengen waarna we  per KLM weer terug te vliegen naar het koude kikkerlandje.

One thought on “Hikkaduwa, van villa naar corner suite….chill out !

Leave a Reply