IJsland, het concert van de elementen

Vandaag begint de Wormholetraveler aan een nieuw hoofdstuk van het boek dat Reizen heet. Terwijl in Nederland de mussen van het dak vallen is de wormholetraveler zijn cold gear uit de mottenballen aan het halen. Dit keer gaat de reis naar IJsland waar de gemiddelde temperatuur ondanks de global warming niet boven de 12 graden komt in Juni. Tel je zegeningen, want was de Irminger Stroom er niet geweest, dan was het een veel onherbergzamer eiland geweest dan dat het nu is.

IJsland ligt even ten zuiden van de poolcirkel, 970 km ten westen van Noorwegen en 287 km ten oosten van Groenland. Het ligt precies halverwege New York en Moskou. Met een oppervlak van 103.000 km2 is het het op een na grootste eiland van Europa. Met 300.000 inwoners is het dun bevolkt.

IJsland is het decor voor natuurgeweld, je vindt er van alles: Vulkanen, geisers, tafelbergen, kraters, meren, watervallen, zwarte stranden en gletsjers.

Als kortslaper verheugd de traveler zich ontzettend op deze reis want in juni gaat de zon niet onder en kan er 23 uur van daglicht genoten worden.

Er zal een tocht door geheel IJsland gemaakt worden waarbij de traveler zijn off the road chauffeurs kwaliteiten nog maar eens zal moeten bewijzen: het zal zeker geen rit over gebaande paden worden, nee, dirt roads en het kruisen van rivieren staat op het programma waarbij enkele routes pas op het allerlaatste moment open zullen gaan in verband met met blokkades door sneeuw en modder.

Kortom het avontuur gaat beginnen, hopelijk zijn de huldafolk, de onzichtbare bewoners van IJsland ons gunstig gezind.  Voordat het reisgezelschap onderweg gaat zullen we zeker een spakona raadplegen; het kan nooit kwaad de toekomst te weten en daarop te anticiperen.

6 thoughts on “IJsland, het concert van de elementen

  1. Ben benieuwd naar jullie belevenissen in al het natuurgeweld in IJsland. Dus we volgen je blogs!

  2. Nog een kortslaper die zich verheugt, met wat minder drivers skills, dat wel. Maar ik kan goed in hot pots zitten, vissoep eten, ik hou van walvissen en papegaaiduikers en kan niet onverdienstelijk videofilmen, dus……oet moen!

  3. Ben nu al benieuwd naar jullie mooie verhalen, heel veel plezier maar doe voorzichtig 😘😘

Leave a Reply