Cartagena

Vandaag hebben we een tour van de Beyond Colombia organisatie en Andreas is onze gids. Het concept is zoals altijd we verzamelen op een centraal punt, in dit geval Plaza de la Paz, Andreas drijft al zijn schaapjes bij elkaar, zorgt dat de admin op orde is (no shows enzo), doet een voorstel rondje en dan pas gaan we de oude stad Cartagena de Indias verkennen.

We lopen langs verschillende historische plekken in de geschiedenis van Cartagena de Indias

Het historische centrum is omgeven door 11 kilometer aan verdedigingsmuren. Deze werden aangevuld met vestingwerken langs de kust, waardoor Cartagena een militair onneembare stad werd. De muren, gemaakt in verschillende fasen, werden gebouwd tussen 1614 en 1796 om de stad te beschermen tegen voortdurende aanvallen van piraten.

Hier vinden we ook het kantoor van het Cartagena Film Festival waar een beeld van een naakte vrouw staat die in miniatuur aan de winnaars van het festival uitgereikt wordt.

De hoofdingang van het centrum is de Puerta del Reloj (klokpoort), gebouwd tussen 1704 en 1738, die uitkomt op de Plaza de los Coches (plein van de rijtuigen).

Hier vind je ook Portal de los Dulces waar allerlei typische zoete snoeperijen verkocht worden.

Een paar stappen verder is de Plaza de la Aduana (Douaneplein), naast het kantoor van de burgemeester. Het is een prima burgemeester zegt Andreas maar zou wat sneller mogen zijn, ach ieder mens heeft zo zijn gebreken.

Vlakbij is het San Pedro Claver-plein en de kerk die ook genoemd is naar Sint -Pieter Claver , waar het lichaam van de jezuïetenheilige (‘Heilige van de Afrikaanse slaven’) in een kist wordt bewaard, evenals het Museum voor Moderne Kunst.

Hier vind je ook de standbeelden van Eduardo Carmona die het dagelijkse leven uitbeelden.

De binnenstad van Cartagena heeft een gevarieerde architectuur, voornamelijk in koloniale stijl, maar er zijn ook gebouwen in republikeinse en Italiaanse stijl te zien, zoals de klokkentoren van de kathedraal. En natuurlijk zijn er vele beelden en pleinen te bewonderen.

In de buurt is de Plaza de Bolívar (het plein van Bolívar) en het Paleis van de Inquisitie .

Hier vindt je ook het kantoor van de miss Colombia verkiezingen, een belangrijk evenement in Colombia. De gezichten van alle tot nu toe verkozen miss Colombia zijn weergeven op de vloer.

Een ander religieus gebouw van belang is de Iglesia de Santo Domingo voor Plaza Santo Domingo (Santo Domingo-plein). Op het plein staat het beeld Mujer Reclinada (“liggende vrouw”), een geschenk van de opmerkelijke Colombiaanse kunstenaar Fernando Botero .

Vlakbij ligt het Tcherassi Hotel , een 250 jaar oud koloniaal herenhuis dat is gerenoveerd door ontwerper Silvia Tcherassi .

In dezelfde omgeving bevindt zich ook de bekende winkel waar de lekkerste Colombiaanse koffie gedronken en gekocht kan worden. Natuurlijk wordt deze aangedaan om wat voorraad in te kopen. Natuurlijk lunchen we daar ook hilarisch is dat MJ dacht geitenkaas met honing te bestellen, maar ijs met wafel kreeg. Natuurlijk lekker maar totaal anders dan gedacht.

De Bocagrande (Grote Mond) is een gebied dat bekend staat om zijn wolkenkrabbers . Het gebied bevat het grootste deel van de toeristische voorzieningen van de stad, zoals hotels, winkels, restaurants, nachtclubs en kunstgalerijen. Het is gelegen tussen de baai van Cartagena in het oosten en de Caribische Zee in het westen, en omvat de twee buurten El Laguito (het kleine meer) en Castillogrande (het grote kasteel). Bocagrande heeft lange stranden en er is veel commerciële activiteit langs de Avenida San Martín (Saint Martin Avenue).

Nadat de tour over is en we Andreas hartelijk bedankt hebben voor de interessante tour keren we terug in Getsemani waar we ons laven aan Colombiaanse uitbundigheid.

Op onze laatste avond in Colombia gaan we eerst wat cocktails drinken in een van de gezellige straatjes van Getsemani. Het gaat er bij het dansen wild aan toe en naarmate de drank meer in de man en vrouw gaat wordt de sfeer uitbundiger.

Daarna lopen we door richting het San Pedro Claver-plein waar we van ons laatste avondmaal in de buitenlucht genieten. Morgen nog ff shoppen en dan vliegen we terug naar home sweet home.

Leave a Reply