Ezulwini Game Lodge

Vanuit Stellenbosch reden we terug naar Cape Town Int Airport om naar Durban te vliegen om van daar uit naar Hluhluwe naar de Ezulwini Game Lodge te rijden. Na een relaxte vlucht met Mango Air waar we ook nog ieder 50 rand op ons ticket wonnen zodat we gratis drinken en snacks hadden tijdens de vlucht, kwamen we na 2 uur vliegen aan in Durban.

20120710-002836.jpg

Het gebruikelijke ritueel; koffers ophalen en zo snel mogelijk de huur auto ophalen. Het zou weer een nissan xtrail worden want dat hadden we zo besteld, echter de verhuurmaatschappij probeerde een andere auto aan ons te slijten maar had buiten de ervaren traveler en z’n reisgezelschap gerekend. Na passen en meten bleek deze auto duidelijk te klein, twee koffers pasten er niet meer bij, terwijl dat in de xtrail geen probleem was. De wormholetraveler eiste een even grote of grotere auto en algauw (o wonder), bleek er toch nog een xtrail beschikbaar te zijn. Blij met de goede afloop werd de TomTom ingesteld en gingen we onderweg. Na een interessante reis waarbij bleek dat het verkeersgedrag op de Afrikaanse snelweg afweek van die van de Europese kwamen we aan bij de Ezulwini Game Lodge. Een prachtige lodge bestaande uit diverse huisjes en een hoofdgebouw gesitueerd midden in een reservaat waar zebra’s, springbokken, koedoe’s en giraffen voorkwamen. Aangezien er geen gevaarlijke beesten voorkwamen mocht je er rond wandelen zolang je maar op de zandpaden liep. De wormhole traveler en Marina werden in een Lodge voorzien van keuken geplaatst terwijl Yannick en Laurence in de boomhut Lodge werden geplaatst.

20120710-004630.jpg

20120710-002727.jpg

Na snel kwartier gemaakt te hebben trokken we het reservaat in waar we al snel de eerste foto’s van giraffen, zebra’s en springbokken hadden geschoten. Wat een geweldig moment als een giraffe een vlakte oversteekt tegen de ondergaande zon !

20120710-002747.jpg

Na een diner in het hoofdgebouw hebben we nog lang genoten van de lekkere temperatuur die er in dit deel van Zuid Afrika heerst (25 graden). Uiteindelijk gaan slapen met de jungle geluiden als achtergrondkoor.

20120710-002811.jpg

Leave a Reply