Swaziland in een dag

De wormholetraveler en Marina hadden met de kids geruild en hadden een nachtje in de boomhut geslapen. Erg rustig geslapen hadden ze niet want de apen op het dak hadden zich niet onbetuigd gelaten en pas nadat we een paar keer hard op de wanden geslagen hadden gingen ze er vandoor.
Daarnaast waren er spannende insecten die tussen de klamme lakens eruit kwamen hetgeen de pret alleen nog maar verhoogde…….

Deze maandag vertrekken we naar Swaziland waar we in het Foresters Arms hotel logeren. De planning is om onderweg een cultural village aan te doen waar we uitleg krijgen over het leven van de Swazi’s en een aantal traditionele dansen opgevoerd worden.

Maar eerst op naar de grens tussen SA en Swaziland, altijd spannend want je weet nooit hoe lang de dienst doende ambtenaar van plan is om over het stempelen van de paspoorten te doen. Daarnaast was dit voor Laurence het moment waarop ze SA ging verlaten met alle mogelijke complicaties van dien. De grensovergang was precies zoals je het verwacht: stoffig, donkere kamers, rijen met mensen, propellers aan het plafond en ambtenaren die absoluut geen haast hadden. Uiteindelijk kregen we onze stempels en mochten we Swaziland in. Eerste opdracht was benzine tanken want we hadden een kwart tank vol. Bij het eerste tankstation bleek dat de benzine op was maar gelukkig zou er 35 km verderop een zijn die wel voldoende zou hebben. Algauw ging de onverharde weg over in een moderne asfalt weg die niet onderdeed voor onze moderne wegen. Naarmate we vorderden in het land bleek het niet te voldoen aan het stereotype wat wij in gedachten hadden; het bleek veel moderner en welvarender te zijn dan ingeschat.
Na aankomst bij het cultureel museum en een rondleiding waarbij we heel snel een indruk kregen van de gebruiken in dit koninkrijk zijn we verder gegaan richting the cultural village.

20120714-125334.jpg

In de cultural village hebben we een aantal krijgsdansen gezien en een rondleiding in een originele nog steeds bewoonde Swazi nederzetting gekregen. In een woord mooi en indrukwekkend !

20120714-125446.jpg

20120714-125518.jpg

20120714-125532.jpg

20120714-125550.jpg

20120714-125605.jpg

Een bezoekje aan een kunstenaarsdorp waar we mooie zaken hebben gescoord betekende het einde van ons flitsbezoek aan Swaziland.

20120714-125747.jpg

Daarna zijn we doorgereden naar het Forester Arms hotel waar we tegen donker aankwamen. Na ons in de kamers geïnstalleerd te hebben werden we uitgenodigd voor het diner. Een culinair hoogtepunt was dat; een uitgebreide menukaart en uitleg hierover werd door een stereotype engelse dame gegeven. We mochten kiezen wat we wilden en ook zoveel voorgerechten hoofdgerechten als we wilden. Kortom het werd een echte proeverij inclusief geweldige wijn.
Helemaal rozig en met gevulde buikjes gingen we het bed in.

Leave a Reply