Wijnen, Wijnen ….

De WHT heeft met een muts op geslapen in bed; de buiten temperatuur zakte onder de 5 graden en ondanks twee dekbedden had hij het koud.

Moeder Jachthaven daarentegen sliep onder een lakentje en had schijnbaar geen last van de kou. Wakker worden in het koekblik is een hele ervaring want du moment dat iemand uit bed stapt schommelt de RV als een heus schip. Daarnaast is het sta-oppervlak minder dan 3 m2 dus het aantrekken van kleding is een hele opgave zonder de rest van de camper bemanning wakker te maken. Deze ochtend moeten we uitchecken en richting Gravely Beach gaan want daar parkeren we de camper op een overnight plek aan de haven. Om 11:00 u worden we daar opgehaald door “Whine on Wheels” die ons meeneemt op een wijn en food proeverij; in totaal bezoeken we zo’n zeven wijngaarden waar we al het goeds van Tasmanië zullen proeven.

Na het ontbijt waarbij onze hongerige wereldreiziger als eerste moet worden gevoed anders laat hij dat op niet mis verstane wijze weten dat ie trek heeft. Dit keer voert MJ die taak uit.

De WHT doet nog een klein rondje en fotografeert nog wat brute kampeer voertuigen; hier in Tasmanië tel je alleen maar mee als je een voertuig hebt waarmee je van de grid kan voor een aantal maanden.

Na alles weer rammel vast gezet te hebben in het koekblik en de sleutel weer ingeleverd, vertrekken we richting Gravely Beach, een 2 1/2 u durende reis waarbij we moeten zorgen dat we om 11:00 er zijn anders lopen we vertraging op met wijn proeven.

Het weer is grauw en mistig en af en toe drupt het een beetje maar we gaan richting mooi weer. De reis is rustig, maar we rammelen wat af op de spaarzaam onderhouden Tasmaanse wegen.

Om tijd te besparen stoppen we bij een bakkertje onderweg in Deloraine waar we pasteitjes en koffie aanschaffen.

Net na elven arriveren wij en onze tourguide Jerry staat al te wenken, we kunnen de camper op pole position parkeren en dat betekent een prima overnachtingsplek voor ons.

Het zonnetje begint steeds uitbundiger te schijnen en we hebben er zin in. Zodra we beginnen te rijden vertelt Jerry van alles over de streek.

We starten bij Winterbrook vineyards Daar worden heerlijke tapas geserveerd. En de wijnen zijn voortreffelijk. We besluiten alvast wat wijn te kopen van onze top 3 wijnen.

Op een gegeven moment zijn we bij Iron Pot Bay waar ‘s werelds eerste gelamineerde tennisracket door Alfred Alexander Jr. ontwikkeld werd. Met dat racket zijn er zelfs Wimbledon finales gewonnen.

Ook hier kopen we wijn en aan het eind van de route hebben we een doos vol met wijn.

Bij swinging gate proeven we opnieuw heerlijke wijn en laten ons de bijbehorende kaasplank goed smaken.

De huishond zwerft rond en volgens de WHT is het beest een beetje dement want het laat scheetjes onder tafel wat het beste als rotte eierlucht omschreven kan worden.

Het gezelschap wordt vrolijker en vrolijker en de wijnen en ciders zijn heerlijk.

We eindigen bij Loira Vines waar een pub eigenaar laat zien dat zonder enige wijnkennis je toch succesvolle wijnen kan produceren. Zijn restaurant by the way is zeer populair en je kan alleen er eten als je ver van te voren boekt.

Wij keren terug en Jerry maakt nog een tussenstop bij de Coles waar bbq zaken worden gekocht.

Ya en Tho maken burgers op de local public bbq die in het belendende parkje staat. Je gooit een dollar in het apparaat en je hebt een avond lang bbq plezier.

De burgers gaan erin als koek en daarna hebben we nog veel plezier met de drone

en het sterren schieten over de baai.

Morgen naar bays of fires

2 thoughts on “Wijnen, Wijnen ….

Leave a Reply