We are on our way

Onze eerste reisdag begint met een fantastische zomerdag in Nederland. Terwijl wij de laatste hand aan onze bagage leggen stijgt het kwik naar 29 graden. Een probleemloze rit naar schiphol zorgt ervoor dat we vlot op schiphol arriveren en onze koffers kunnen inleveren. Tegenwoordig betekent dat je je koffer in een soort bak stopt waar het gewogen en geinspecteerd wordt. Ook hier geen strubbelingen zodat we tijd genoeg hebben om bij Starbucks een koffie te halen en een muffin te veroberen. Het echte vakantiegevoel begint langzamerhand te komen. Besloten om in de aankomst hal Colones en dollars te halen altijd lekker om met meer dan 100 000 aan vreemde valuta in de portemonaie te hebben. Gelukkig nog ff de bankpassen op wereld ipv europa gezet zodat ze het ook in midden amerika doen. Na wat bluf yourself naar het begin van de rij voor de paspoortcontrole (hoezo zijn de vakanties voorbij? Het was ernstig druk ! ) gauw de lounge ingeschoten om daar uit te hijgen van de eerste hordes die genomen zijn. Boarding verliep zonder noemenswaardige problemen en de plekjes aan boord van onze triple 7 waren prima. Een paar goede films gezien en zowaar lekker gegeten. Grappig was wel dat onze buurman zo onverstandig was om op zijn bekertje water te gaan zitten zodat hij de rest van de vlucht met een natte achterste moest doorbrengen. Eigenlijk voor we het wisten stonden we al weer aan de grond in Panama waar we overstappen op onze vlucht richting San Jose te Costa Rica.

Zonder enige vertraging uiteindelijk aangekomen op San Jose alwaar we weer op planten en ongedierte gecontroleerd werden alvorens los gelaten te worden in Costa Rica. Gelukkig stond er iemand met een bordje met onze namen erop die ons naar het hotel wilde brengen en zo geschiedde. Eenmaal op de kamer snel gedoucht en het bed in want de volgende ochtend zouden we om 06:00 u opgehaald worden om ons naar Tortuguero te brengen. Kortom aan het einde van zo een vlot verlopen reis hakt de jetlag (8 uur tijdsverschil) er behoorlijk in ………

Leave a Reply