Kyoto een dag vol bloesem en Geisha’s

Het beloofd een warme dag te worden in Kyoto hetgeen goed uitkomt want we gaan het filosofen pad lopen vandaag, wat door de wormholetraveler gelijk omgedoopt wordt in het pieterpad. We besluiten vroeg op stap te gaan want er dienen km gemaakt te worden waarbij diverse tempels en aanverwante accessoires aanschouwd gaan worden. Tevens zullen we aan het eind van de middag een dwarsdoorsnede Japanse cultuur voorgeschoteld krijgen met o.a. Geisha dansen, thee ceremonie, poppenspel en japans verhaaltrand. We vertrekken vanuit ons tijdelijke huis en schieten nog wat mooie plaatjes in Gion de verblijfplaats van de Geisha’s.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Er zijn nogal wat verschillende soorten Geisha’s: Geiko, een soort beroepsentertainers zeer getrained in kunst en cultuur, Maiko’s, leerling Geisha’s en Onsen Geisha’s, die meer op het sexuele vlak actief zijn.
We lopen via oost-gion richting het begin van het filosofen pad. Speciaal Ne-ne no Michi is een brede straat met mooie winkeltjes en galeries.

image

image

Daar worden ook toevallig een fotoshoot van een bekende Geiko gemaakt. Natuurlijk profiteren we van de gelegenheid en schieten snel wat pics.

image

image

image

Uiteindelijk komen we bij de Yasakapagode die hoog boven de wijk uitsteekt.

image

image

Via Ninnen-zaka en Sannen-zaka, twee geplaveide straatjes, komen we bij Nanzen-ji, een zen tempel met een kolossale poort ook wel Sanmon geheten.

image

Hier begint het filosofenpad genoemd naar Nishida Kitaro. Langs het pad vind je er koffie huizen, nijverheidswinkeltjes en restaurants en verschillende tempels. Zoals gezegd hebben we geluk met deze blue bird day en de bloessem laat zich uitbundig zien wat een volledig nieuw fenomeen laat zien. Onze aziatische medemens behangen met het liefst vier camera’s met enorme toeters van lenzen eraan en een statief zodanig opgesteld dat niemand er meer langs kan….. Ze hebben wel wat weg van fanatieke vogelaars ……..

image

image

image

De wandeltocht is prima en we aanschouwen bijzonder mooie zaken.

image

image

image

image

image

image

image

Na de inwendige mens versterkt te hebben lopen we via een wirwar aan weggetjes naar het einde van het filosofen pad, helaas lette de wormholetraveler even niet op en ja hoor daar lag hij in een greppel. Gelukkig zijn er geen beelden van dus zwijgen we er maar over.

De eindbestemming van onze wandeling is Ginkaku-ji oftewel het zilveren pavilioen. Dit is zo’n beetje de top attractie van Kyoto en dat kan je wel merken; we lopen met minimaal 10000 man in het park rond, de paardenmarkt in Heenvliet, is er niets bij. Er ontstaat grote beroering als er een witte reiger land ….extreem geluk zal ons ten deel vallen en iedereen probeert dit voor het nageslacht vast te leggen.

image

Gelukkig zijn we in staat foto’s van het pavilioen, wat overigens niet zilver is, en de zen tuin te maken daarna ontvluchten wij het gedruis.

image

20140402-225149.jpg

We nemen een taxi die ons terug brengt naar ons huis want we moeten ons klaar maken om een japanse dansvoorstelling mee te maken.

De voorstelling begint om 18:00 uur en we krijgen in vogelvlucht Thee ceremonie (Chado), Japanse harp (Koto), Bloemschikken (Kado), muziek aan het hof (Gagaku), Blijspel (Kyogen),Geisha dansen (Kyomai) en Poppenspel (Bunraku) te zien.

20140402-225732.jpg

20140402-225748.jpg

20140402-225716.jpg

20140402-225817.jpg

20140402-225833.jpg

20140402-225844.jpg

We komen tot de conclusie dat het visueel en muzikaal prachtig was maar dat een avondvullend programma een brug te ver zou zijn geweest.

Voor de verandering zoeken we een restaurant waar we in een soort zitkuil zitten.

20140402-230057.jpg

Met de schoenen uit en het Japanse gevoel op honderd worstelen we ons met stokjes en een Japanse menu kaart door het diner heen. Na een heerlijke koffie retour naar het huisje dag drie in Kyoto is een feit….

One thought on “Kyoto een dag vol bloesem en Geisha’s

  1. mooie fotos en leuk verhaal ! wel een hele andere wereld dan hier zo te zien en te lezen !

Leave a Reply