Darwin, the top end …..

Vandaag haalt de taxi de wormholetraveler en co op om 06:30. Gelukkig heeft de goede man verstand van koffers verstouwen anders had de traveler bovenop de koffers moeten zitten.

P1120064.JPG

P1120072.JPG

Stipt op tijd vertok het vliegtuig richting Darwin. Mooie bijkomstigheid was dat het vliegtuig niet vol zat en zodoende het gehele reisgezelschap de beschikking over drie stoelen op rij had.

P1120075.JPG

P1120084.JPG

P1120100.JPG

Op Darwin aangekomen valt de hete lucht als een deken over je heen; 36 graden met 90% luchtvochtigheid is niet niks en onmiddelijk schakelen we over naar een slowmotion programma.
Allereerst moet de voiture opgehaald worden; na wat verbale worstelingen met de ijskoningin van Europcar komt het toch nog goed en wordt de ‘gewone’ personenauto alsnog om gezet naar een mitshubishi Pajero 4WD. Het apparaat heeft alles aan boord van een kompas tot een set peddels voor hoog water.kortom met deze auto gaan we de outback verkennen.

P1120133.JPG

Maar voor dat het zover is checken we in bij hotel Vibe wat strategisch ligt tov het stadcentrum. Het ligt mooi aan de waterfront en het uitzicht is top !

P1120141.JPG

De kamers zijn nog niet ready dus we besluiten op z’n japans de stad te verkennen, met de airco op 27 graden, want er mag niet meer dan 10 graden verschil zijn met de buitentemperatuur, rijden we van bezienswaardigheid naar bezienswaardigheid. Na een late lunch stop, keren we terug naar het hotel alwaar we kwartier maken. Gelukkig wordt het in Darwin wat later donker dus zijn de traveler en Marina nog net op tijd om de zon in de zee te zien zakken.

P1120152.JPG

Vanaf de pier worden wat shots genomen en dan rijden we terug om Laurence op te halen en een avondhap te scoren.

P1120135.JPG

TripAdvisor brengt uitkomst en we weten bij no 1 restaurant van Darwin een tafel te scoren. A taste of Asia maakt zijn faam waar en voldaan keren de traveler en zijn gezelschap terug naar het hotel om lekker te gaan slapen.

Leave a Reply