Selamat tinggal Indonesia, aku punya kamu di hatiku

Na dertig dagen hebben we Indonesië verlaten met een hoofd vol indrukken. Sumatra het meest natuurlijke, nog niet door toerisme aangetaste eiland, heeft ons het meest geraakt. Orang-Oetans, Batak cultuur en Nederlandse historie. Maar ook Java met zijn vulkanen en grote Boeddhistische en Hindoeïstische tempels heeft indruk gemaakt en het noord westelijke puntje van Bali met zijn wonderschone onderwaterwereld staat op de WHT zijn lijst genoteerd.

Maar bovenal zijn het de lieve, vriendelijke, gulle, geïnteresseerde en vooral bescheiden inwoners van dit prachtige land die in ons hart zijn gaan zitten. Overal waar we kwamen werden we met een glimlach onthaald.

p1070857

p1070863

p1070871

p1070935

p1080236

p1080319

img_1499

p1090058

p1090148

 

 

Indonesië is een land dat vele gezichten heeft en veel emoties oproept; als het land zelf beseft hoe mooi het is en gaat werken aan vervuiling en armoede dan ziet de Wormholetraveler een mooi perspectief voor de toekomst.

Indonesië, de WHT en Moeder Jachthaven hebben je in hun hart gesloten en weten zeker dat ze er terug te keren.

De Wormholetraveler sluit het boek dat reizen heet en kijkt met verwondering terug naar dat mooie fascinerende land dat Indonesië heet.

3 thoughts on “Selamat tinggal Indonesia, aku punya kamu di hatiku

  1. Nou dat zijn inderdaad allemaal happy faces 😉, dank weer voor alle verhalen en fotos, safe journey home 🙏🏻

  2. Kan me voorstellen dat jullie genoten hebben! Vooral omdat het toch ook het land is van je moeder….. dan is het net een beetje meer speciaal! Dank dat we mee hebben mogen genieten!

Leave a Reply