Aotearoa, land van de lange witte wolk

Deze week vertrekt de Wormholetraveler richting New Zealand oftewel  Aotearoa in plat Maori. Wat zoveel betekent als ‘land van de lange witte wolk’. Volgens de overlevering zagen de Maori’s, toen ze het eiland ontdekten, enkele eeuwen voordat de Europeanen er kwamen, het land als een wolk aan de horizon liggen.

New Zealand is een land in het zuidwesten van de Grote Oceaan. Het bestaat uit twee grote eilanden (Noordereiland en Zuidereiland) en een aantal kleinere eilanden. Het is onderdeel van het Gemenebest van Naties en maakt deel uit van Oceanië.

De Wormholetraveler is niet de eerste Nederlander die New Zealand bezoekt, Abel Tasman was de eerste Nederlander die er voet aan land zette en daarna volgden er velen. De Traveler en zijn reisgezelschap zullen van Zuid naar Noord reizen en zich onderdompelen in de Maori cultuur en zich verbazen over het gevarieerde, soms overrompelende landschap.

Het tijdverschil met Nederland is 11 uur later en een vluchtje naar Christchurch duurt zo’n 21 uur waarbij 18679 km afgelegd wordt. Kortom fysiek wordt er weer het nodige verwacht van onze travelers die voor deze reis goed getraind zijn en voorzien van de juiste bagage op expeditie gaan.

Het boek van het reizen gaat weer open en een nieuw avontuur gaat toegevoegd worden.

Lees mee en verwonder u en reageer vooral !

2 thoughts on “Aotearoa, land van de lange witte wolk

  1. Ja zeg … alweer zo’n mooie verre reis … dat doen jullie goed ! Ik kijk alweer uit naar alle verhalen en foto’s ! Safe trip !

  2. Jullie gaan een prachtig avontuur tegemoet. Ik hoop diverse foto’s enz te herkennen uit mijn reis vorig jaar.
    heel veel plezier en genieten daar.
    Groeten Ria

Leave a Reply