Op zoek in Colombia naar El Dorado

Opnieuw is de Wormholetraveler gereed om af te reizen, dit keer gaat het richting Colombia, het Zuid-Amerikaanse land vernoemd naar Christopher Columbus. Het 4-koppige reisgezelschap inclusief Moeder Jachthaven, Million $ babe en Herba 🌶kamp heeft zich in de afgelopen weken goed voorbereid op deze expeditie, die o.a. De Amazone, De Zona Cafetera, De Pacifische kust en Caribische kust zal aandoen. Aangezien er toch ook wel gebruik gaat worden van interne vluchten is het gezelschap gelimiteerd in bagage gewicht per persoon (15 kgs aan ruim bagage en 5 kgs handbagage). Vooral de WHT heeft hier toch wel wat stress over want de mee te nemen gear overschrijdt dit gewicht ruim.

Colombia, officieel de Republiek Colombia , is een land, zoals aangegeven, in Zuid-Amerika. Het wordt begrensd door de Caribische Zee in het noorden, Venezuela in het oosten,Brazilië in het zuidoosten, Ecuador en Peru in het zuiden, de Stille Oceaan in het westen en Panama in het noordwesten. Colombia bestaat uit 32 departementen en het Hoofdstedelijk District van Bogotá , de grootste stad van het land . Het heeft een oppervlakte van 1.141.748 vierkante kilometer, met een bevolking van 50 miljoen.

Het culturele erfgoed van Colombia weerspiegelt invloeden van verschillende Indiaanse beschavingen, Europese nederzettingen, tot slaaf gemaakte Afrikanen en immigratie uit Europa en het Midden-Oosten . Spaans is de officiële taal , daarnaast worden er meer dan 70 andere talen gesproken.

De Traveler kijkt uit naar deze reis die begint in Bogota en zal eindigen in Cartagena de Indias. Het boek van het reizen gaat weer open en een nieuw avontuur gaat toegevoegd worden. De Wormholetraveler neemt u mee op expeditie….Lees mee en verwonder u en reageer vooral !

8 thoughts on “Op zoek in Colombia naar El Dorado

  1. Hallo WHT en de rest,
    Ik wens jullie een fantastische reis toe en ga genieten van de verhalen en de foto’s.
    Groeten Ria

Leave a Reply