Sampling Morocco

Dit keer gaat de Wormholetraveler richting Marrakesh en de Sahara.

Marrakesh is de vierde grootste stad in het Koninkrijk Marokko . Het is een van de vier keizerlijke steden van Marokko en is de hoofdstad van de regio Marrakesh-Safi . De stad ligt ten westen van de uitlopers van het Atlasgebergte. De regio wordt sinds 11000 voor Christus bewoond door Berberboeren. De stad werd in 1070 gesticht door emir Abu Bakr ibn Umar als de keizerlijke hoofdstad van het Almoravid-rijk. De Almoraviden vestigden de eerste grote bouwwerken in de stad en vormden de lay-out voor de komende eeuwen. De rode muren van de stad, gebouwd door Ali ibn Yusuf in 1122-1123, en verschillende gebouwen die daarna in rode zandsteen zijn opgetrokken, hebben de stad de bijnaam “Rode Stad” ( المدينة الحمراء Almadinat alhamra’ ) bezorgd.

Marrakesh groeide snel en vestigde zich als een cultureel, religieus en handelscentrum voor de Maghreb en Afrika bezuiden de Sahara.

De Sahara is een woestijngebied met rotsachtig en zandige vlakte, afwisselend met uitgestrekte zandduinen en saline depressies (sebkha). Er heerst een extreem woestijnklimaat. Vegetatie is schaars en bestaat voornamelijk uit doornstruiken en harde grassen. Als zodanig dat veeteelt door nomaden en semi-nomaden wordt bedreven. De talen die er worden gesproken zijn Berbers, Arabisch en Darija, een combinatie van deze talen.

Moeder Jachthaven en Erik en Saskia begeleiden hem tijdens de reis. We zullen drie dagen Marrakesh verkennen en dan drie dagen in de Sahara regio verblijven om daarna nog weer twee nachten Marrakesh te zijn. De WHT heeft best wel wat zand gezien, maar uit ervaring weet hij, dat het nooit verveeld . Het boek van het reizen is weer geopend, lees en reis mee met de WHT. Spannend gaat het zeker worden want vouchers, programma, hotel en contactpersoon worden pas op Marrakesh Airport bekend gemaakt.

6 thoughts on “Sampling Morocco

Leave a Reply