Over een slang en the Brewery

Het zonnetje schijnt al aardig als de WHT na een goede slaap wakker wordt; het geluid van de schreeuwende kaketoes, papegaaien en de altijd aanwezige Kookaburra’s doet hem realiseren dat hij niet in Nederland is.

Het gehele reisgezelschap heeft zonder ernstige verstoringen geslapen en zelfs de kleine Kimi is al aardig aan de nieuwe tijdzone gewend geraakt. Helaas gaat door flooding de geplande mountainbike tocht niet door dus moeten we op zoek naar een alternatief programma. Daar er regen in de middag wordt voorspeld besluiten we opnieuw richting de three sisters te gaan om nog wat mooie plaatjes te schieten. We testen eerst de drone door deze vanaf hoogte een mooi shot van het Loftus huis te maken met op de achtergrond de vallei van de Blue mountains.

We rijden met onze 4WD naar de parkeerplaats van Scenic World waar we een easy hike hebben naar Echo point.

Onderweg is er zat te zien en heel wat foto’s worden er genomen, geheel ongevaarlijk is het niet, in Australie loert er altijd gevaar in de struiken wat blijkt als er een Lowland Copperhead snake aan de rand van het pad ligt. Het is geen Brown snake (dus niet agressief) maar wel dodelijk dus we houden gepaste afstand en houden vanaf dat moment het midden van het pad aan en dwingen de overige wandelaars de gevaarlijke zijkanten op te zoeken.

Het is best aardig druk op de hike routes, niet gek als je bedenkt dat het hoog zomer is. Veel Aziaten en Europeanen verdringen zich om het mooiste plaatje van de three sisters te schieten wat soms weer tot vermakelijke beelden voor ons reisgezelschap leidt.

De uitzichten zijn spectaculair en vervelen nooit

Na een tijdje krijgen we toch wat trek en keren terug richting Loftus huis; de WHT en ThoLau besluiten lopend naar het huis te gaan via een hike pad,

De rest keert met de auto huiswaarts waar we een snelle lunch gebruiken die wederom door ThoLau voorbereidt is; broodjes Bun lookalikes die heerlijk zijn.

Dan gaan we weer richting Katoomba waar we eerst shoppen

om even later Janine en Bo verwelkomen die in Australie aan het rondtrekken zijn en samen met ons Kerst en Oud en Nieuw gaan vieren. Terwijl het stortregent kunnen we gelukkig voor een groot deel overdekt naar de Brewery lopen waar we beide dames officieel welkom kunnen heten. De mannen besluiten ieder hun eigen bier test plankje te nemen en de dames gaan aan de prosecco.

Het wordt een vrolijke boel en terwijl Kimi zich vergaapt aan het vliegtuig wrak wat op het erf ligt, wordt er wat afgelachen door het wederom uitgebreide reisgezelschap.

Aan het einde van de middag keren we weer terug in het Loftus huis waar de borrel met plank gewoon wordt gecontinueerd.

Helaas moet ook de stargazing experience uit het programma geschrapt worden wegens heavy overcast, balen maar het is niet anders.

Dat de jetlag een sluipmoordenaar is ondervonden YaVa die zomaar temidden van het reisgezelschap pardoes in slaap vielen.

Zij gingen met de kippen op stok terwijl de rest van het gezelschap het nog wel volhield alhoewel de WHT ook midden in het gesprek op nul ging en door het gelach van de anderen snel weer bij zijn positieven kwam voordat Moeder Jachthaven een foto van hem kon maken.

Janine en Bo verblijven in een hotel in Katoomba, wat zo’n 12 min heuvel op lopen verwijderd is, van het Loftus huis. Aan het einde van de avond stelt Tho voor de beide dames richting hotel te brengen met de Citytank (ookwel Grump genoemd), de WHT werpt zich op om mee te gaan zodat Tho niet alleen in dat sompige weer hoeft te rijden. Wat kan er nou gebeuren tijdens zo’n kort ritje, nou lieve lezertjes heel wat……. De Grump is halverwege de heuvel als Tho plotsklaps een noodstop maakt zijn deur opent en met een zaklantaarn onderzoekt waar het naar binnengewaaide insect terecht is gekomen. Op de achterbank onstaat grote paniek, de dames verdringen zich om op de hoedenplank te kruipen maar gelukkig weet de WHT de gemoederen te bedaren. Intensief onderzoek brengt niets aan het licht dus wordt er besloten verder te rijden echter wel met de ramen dicht. Bij het hotel aangekomen zwaaien we de dames welterusten en rijden retour richting Loftus waar eenieder richting bed gaat. Morgen shoppen en hiken voor de dames en off road rijden voor de mannen.

One thought on “Over een slang en the Brewery

Leave a Reply