Golfen met de Kangaroes

Deze ochtend is de WHT al vroeg op; de kangaroo ‘s staan nog te drentelen op het grasveld tussen de bungalows en de dauw is nog niet verdampt als hij en een deel van het reisgezelschap de golfschoenen aantrekken om op de Kangaroo valley golf course een rondje van 18 holes te lopen. Het weer ziet er veelbelovend uit en volgens de caddy-master gaat het pas na enen onweren. Zoals iedere golfer die het fazanten circuit doorlopen heeft betaamt, wordt er eerst ingeslagen op de driving range. Afwijkend van onze Nederlandse banen is dat je met je eigen ballen op de driving range staat en die dus ook nadat je klaar bent gewoon met je golf cart op gaat halen. Een niet ongevaarlijk klusje als er nog andere spelers aan de warming up bezig zijn.

Tho heeft nog nooit gegolfd en krijgt dus in een half uur een soort stoomcursus hoe moet ik golfen waar hij zich manmoedig doorheen slaat.

Tot verrassing van iedereen heeft hij aanleg en slaat op hole 1 de bal het verst van iedereen. De reden dat we hier spelen is natuurlijk dat we tussen de springers willen ballen maar dat is op de eerste hikes niet aan de orde. Wel kunnen we slangen en wombats tegenkomen getuige de waarschuwingsborden en grote holen die we onderweg tegen komen.

Net als we beginnen te wanhopen komen we ze tegen…..Kangaroos ! Even wordt het edele golfspel vergeten en mogen er foto’s gemaakt worden. Net als in Namibië waar de springbokken alom vertegenwoordigd waren, zijn hier in Kangaroo Valley de kangaroos volop aanwezig.

Daarnaast is de course een prachtig onderhouden PGA waardige baan die behoorlijk uitdagend is.

Het gezelschap geniet met volle teugen en gaat relaxed door de baan. Her en der zijn er best hilarische momenten, zoals een afslag van Valeska die op een haar na onze bungalow mist en haar bal verloren ziet gaan in het hoge gras. Naarmate we verder vorderen begint het weer te veranderen en trekt een onweersfront over de bergen richting golfbaan. Beducht voor een blikseminslag weet het gezelschap hole 18 snel af te ronden en voordat het losgaat zit iedereen in de auto klaar om terug te gaan richting Kimi, Lau, Sjaan en Bo die een bergtop bedwongen hadden.

Zij zitten al in de kroeg op ons te wachten en daar gaan we gezamenlijk lunchen. De meiden hebben hun eigen avontuur beleefd; een close encounter bij de bungalow met een diamond python die een kleine ander halve meter lang was.

De pub is afgeladen en Kimi heeft de tijd van zijn leven, voor het eerst appelsap en aardappel wedges, een top lunch.

Na de lunch gaan we onderweg naar een wijnproeverij op een klein wine estate die heerlijke wijnen maakt.

Helaas gebeurt het voornamelijk in het donker want de door zonnepanelen van elektriciteit voorziene ruimte hebben al geruime tijd geen zon gehad en daardoor moet er extreem zuinig met stroom omgegaan worden. De wijn smaakt er niet minder om en we tikken vele glaasjes weg. De chauffeurs hebben pech want na twee glaasjes wordt er voor hun alleen nog maar water geschonken terwijl de rest lekker door kan pimpelen.

We sluiten af met een grote bestelling wijn die voordat we het vasteland verlaten opgedronken moet zijn.

Lekker rozig keren we terug richting Kangaroo Valley waar opnieuw een close encounter hebben met de Kangaroos. De WHT en Kimi lopen zelfs over de golfcourse om ze van dichtbij te bekijken.

Het avondeten wordt opnieuw verzorgd door ThoLau, dit keer eten we pasta met chorizo.

Met volle buikjes genieten we van de avond lucht, echter het koelt goed af dus zoekt eenieder al snel het bed op. Morgen een stranddag

Leave a Reply