Kanazawa

We vertrekken uit Kyoto, het is een echte reisdag want ze voorspellen zware regen. Gelukkig komen we droog op het station in Kyoto aan alwaar we zullen gaan reizen met de Shinkansen genaamd Thunderbird.

image

image

Het apparaat doet zijn naam eer aan want in een zucht legt hij de 250 km af en levert ons in Kanazawa af. De stad Kanazawa zit ingeklemd tussen de Japanse Zee en de Japanse Alpen. Het is na Kyoto een van de pareltjes van Japan waar nog heel veel bewaard is gebleven van de oude Edo Periode.

Bij aankomst valt de regen met bakken uit de lucht en alhoewel wij lopend naar het hotel kunnen besluiten wij de taxi te nemen om tenminste droog aan te komen. Aangezien we met volledige bepakking zijn wordt er een busje door de locale taxiregisseur gemaand ons aan boord te nemen en af te zetten bij ons hotel. Het hotel is een soort Japans boutique hotel wat beeldschoon is ingericht en zowaar personeel heeft wat het engels machtig is.

We besluiten om vooral indooractiviteiten te ontplooien en de buitenactiviteiten zoveel mogelijk de dag erna te doen want dan wordt er mooi weer voorspeld.

We starten met de overdekte Omi Cho markt, de markt bestaal al honderden jaren en veel bedrijfjes worden van vader op zoon gerund. Yaki Tori, vis, sushi, groenten en toekomstvoorspellen het is niet zo gek of je vindt het daar.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Na wat rond gelopen te hebben en Ger zelfs een diepte investering heeft gedaan in de aanschaf van een schorpioenvis, die hij later op de kamer als snackje zal verorberen, nemen we plaats in een sushi restaurant.
We zitten aan een bar met tv schermpjes waar we op het menu via het touch screen aan kunnen geven wat we willen eten. Echter alles in plat Japans en het bedienend personeel spreekt ook alleen maar Kanazawaans. Gelukkig brengt de iphone uitkomst ( leve de techniek) via een vertalings app weet de serveerster ons voor een verkeerde bestelling te behoeden.

image

image

image

image

image

image

Even later staan er schalen met sushi voor onze neus en zitten we lekker te knabbelen.

image

image

image

Onze maagjes zijn gevuld en we besluiten naar het “21th century museum of contemporary art” te gaan, een modern gebouw wat een bijzondere architectuur heeft. Helaas moeten we een deel van de stad doorkruizen en aangezien het hoost van de regen komen we als een stel verzopen katten aan in het museum.

image

image

De tentoonstelling caligrafie is interessant om te bekijken maar erg uitgebreid is het niet. We dwalen wat door het gebouw en na foto’s genomen te hebben gaan we richting hotel.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Na een pitsstop bij Starbucks voor wat troost koffie drogen we ons zelf op de kamer. Teneinde niet opnieuw kletsnat te regenen besluiten we in het aanleundende Japans-Italiaanse restaurant te dineren, een goede keuze, het eten is prima en we vermaken ons met het personeel.

De volgende ochtend heeft het Japanse KNMI opnieuw gelijk er staat ons een blue bird day te wachten dus we trekken er vroeg op uit om te beginnen bij het Oyamaheiligdom wat gewijd is aan Maeda Toshile. Het is er nog lekker rustig en we schieten plaatjes dat het een lieve lust is.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Daarna bezoeken we Kasteel Kanazawa wat in 1881 volledig werd verwoest maar inmiddels volledig gerenoveerd is. Ook hier eigenlijk een heel bijzonder gebouw wat in zijn oude luister hersteld is maar wel eruit ziet alsof het zojuist was neergezet.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Vanuit de top van het gebouw heb je uitzicht op de besneeuwde toppen van de Japanse Alpen een echt kodak momentje

image

Dan gaan we onderweg naar het hoogepunt van de dag de Kenrokuen tuin, een van de mooiste van Japan. Kenrokuen betekent letterlijk; ‘tuin welke de zes verenigt’, verwijzend naar de zes tekenen van schoonheid : groots, stille afzondering, kunstmatig, elegante ouderdom, overvloedig water en uitgebreide verwachtingen. De bloesem begint al aardig door te komen en we kunnen opnieuw mooie foto’s maken.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Uiteindelijk belanden we bij het meest belangrijke item van deze tuin de Koto-ji een lantaarn die de vorm heeft van de hals van een koto ( japans snaarinstrument).

image

image

Deze lantaarn verschijnt iedere avond op het nieuws en er staan permanent camera’s van diverse televisiestations op gericht.

image

Een locale fotograaf wordt ingehuurd om hier ons officiele vakantie statieportret te maken. Voor een luttel aantal Yen maakt hij zowel op onze fototoestellen alsop de zijne een foto die hij uitprint en ook nog digitaal toestuurt.

image

Na een lunch in een locaal Japans knijpje gaan we verder onderweg en zien zowaar wnog wat interessante moderne kunstwerken

image

image

Uiteindelijk arriveren we in de Nagamamichi Samurai wijk waar we een samurai huis, het Nomura huis, bezoeken, dat als museum is ingericht

image

image

image

image

image

image

image

Daarna lopen we door de wijk Higashi waar geisha´s hebben geleefd en gewoond.

image

image

image

image

Na nog een korte instructie over de productie van bladgoud te hebben gekregen in de Sakuda Gold-leaf store gaan we op huis aan.

image

image

image

Na een puik diner ruimen we de koffers weer in want morgen vertrekken we richting Shirakawago en Takayama

image

One thought on “Kanazawa

  1. Hoi wat een leuk verhaal weer en wat een boel en prachtige fotos ! Leuk … geniet lekker verder !!

Leave a Reply