Tokyo…….. Een eerste kennismaking

Waar moet je beginnen als je Tokyo moet beschrijven ? Een onmogelijke taak ! De wormholetraveler en zijn gezellen hebben in 5 dagen getracht eea te vatten van deze wonderlijke stad en zijn inwoners. Een paar kentallen; er wonen 13 miljoen inwones in Tokyo, er worden dagelijks 30 miljoen mensen vervoerd door de diverse railsystemen waarvan 9 miljoen door de metro. Het railsysteem is zeer uitgebreid en volgt exact de timetable.

image

De wormhole traveler arriveert ‘s middags met zijn gezelschap bij het hotel waarvan de lobby gigantische afmetingen heeft.

image

image

Na de koffers op de kamer geplaatst te hebben, besluiten we de tourist information te gaan bezoeken om daar de tips en trics voor deze stad te verkrijgen. Tokyo is een enorme jungle van staal, glas en beton met om iedere straathoek wel weer een verrassing.

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

Uiteindelijk blijkt de tourist information in het treinstation van Taito gesitueerd te zijn dus we verplaatsen ons met onze onafscheidelijke railpas die richting op.

Na de tourist info geteisterd te hebben met allerlei vragen, moeten we voor het eerst deze reis, een selectie maken wat we willen zien in deze vijf dagen. O.a Mt Fuji, de vismarkt, sky tree, een dag winkelen en de keizerlijke tuinen staan nog op ons verlanglijstje. Deze avond willen we in ieder geval een Yakatori restaurant bezoeken en de vvv heeft ons aanwijzingen gegeven hoe er te komen. Na eerst op ons gemak door het Taito district gebanjerd te hebben waarbij we over de uitgebreide yanaka markt gezworven hebben en ons verbaasden over het diverse aanbod van deze markt,

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

image

wisten we uiteindelijk het restaurant te localiseren. Het was in een spannend buurtje waar de dubieuze clubs gevestigd waren.

image

We troffen het want bij binnenkomst blijkt er nog precies voor vier personen plek te zijn aan de half ronde bak plaat. Er wordt gemasseerd rund geroosterd en we krijgen o.a. Oesters vooraf.

Een en ander wordt afgeblust met een prima wijntje en de kok en de gerant blijken onderhoudende types te zijn die er een geslaagde avond van weten te maken.

image

image

Als we uiteindelijk naar buiten gaan hebben de vrouwen van lichte zeden zich inmiddels buiten geposteerd en bieden zich aan voor een luttel aantal Yen.

image

De wormholetraveler gewend aan veel aandacht neemt zijn reisgezelschap mee op sleeptouw en weet zonder kleerscheuren het red light district uit te komen.

Na een kort ritje terug met de JR Green line verdwijnen we richting bed om bij te komen van de eerste indrukken.

image

image

Leave a Reply