zere kuiten hike naar Sanku

Deze ochtend gaan we lopen van Nagarkot naar Sangku; een ongeveer 10 km lange tocht die ons van 2400 m hoogte naar 600 m hoogte zal brengen. Aangezien de wormholetraveler er een aardig marstempo op nahoudt is hij af en toe gedwongen om plaats rust te houden om niet de volledige groep uit het oog te verliezen. Onderweg is er van alles te zien; de typische terrasbouw waarop nog met de hand en os geploegd wordt,

image

De mosterdplant die voor van alles wordt gebruikt (massageolie, kookolie, mosterd, etc)

P1150458-0

P1150472

 

 

 

 

 

 

 

 

De heilige koeien die te pas en te onpas het pad kruisen

P1150480-0

En de kleurrijke inheemse mensen

image

Na een mooi tochtje waarbij de kuiten weer op spanning zijn gebracht bezoeken we het Hamro Gaun Project in Sanku waar wezen en slachtoffers van confilcten een veilig thuis hebben en waar ze kunnen opgroeien en opgeleid worden. Het wordt een mooi bezoek met een ceremonieel ontvangst en waar we kunnen zien hoe met steun van o.a. Maha Mata een eco vriendelijk project tot een succesvol voorbeeld is gemaakt.

P1150488

P1150495

Het is mooi om te zien hoe een micro krediet het leven van kansarmen verandert in kansrijk.

Geinspireerd wandelen we richting bus en vertrekken we richting de oudste Hindoe tempel gesitueerd op een heuvel ook wel bekend als Changu of Dolagiri. De tempel is omringd door Champak bomen en een klein dorp. In deze tempel word Visnu aanbeden en geld als een belangrijke Hindu tempel.

image

image

Natuurlijk worden hier weer mooie shots gemaakt en uiteindelijk voor het invallen van de duisternis vertrekken we en gaan onderweg naar Bhaktapur, waar we in een guesthouse midden in het centrum verblijven.

image

Bhaktapur is een van de drie koningssteden en laat zich letterlijk vertalen als plaats van de toegewijden. Het is de grootste van de drie Newa koninkrijken en was de hoofdstad gedurende de Malla periode halverwege de 15 eeuw. Het is een werelderfgoed gebied en hier gaan we natuurlijk veel moois zien.  Bij aankomst in het hotel blijkt de stroom eraf te zijn, hetgeen zeer normaal is. Dit keer is er geen stroom tussen 16 u en 22 u. Het betekent dat we ons moeten verkleden bij noodverlichting en zaklantaarns. Hetgeen zeer sfeer verhogend werkt.
Deze avond gaan we nepally style dineren wat een waar feest is; heerlijk chili’s afgerond met curd, een soort yoghurt, waar deze streek beroemd om is.
Na een fantastische avond keren we in het duister terug richting hotel. Een redelijk risicovolle tocht met hindernissen en diepekuilen. Gelukkig arriveren we redelijk ongeschonden in het hotel waar inmiddels de electriciteit het weer doet en de traveler zijn vermoeide lijf te ruste kan leggen.

4 thoughts on “zere kuiten hike naar Sanku

 1. Sorry hoor maar wordt de Wormhole Traveller nu wat ouder of lijkt dat maar zo? Eerst daal je af… van 2400 naar 600 mtr, nix aan, en dan leg je je vermoeide lijf te ruste????
  Wat is er aan de hand, moeten we komen om jullie te ondersteunen???
  Ann en Geert

 2. Hey travelers,

  Ziet er goed uit daar, mooie reis weer. Enne Friedje, laat die stip maar staan op je voorhoofd dan heb ik wat om op te mikken al sje terug komt.

  Gr.
  Berry

 3. Dank weer voor het verslag en fotos uit het veld ☺️Klinkt weer allemaal als een boeiende en leuke reis , hou vol en graag tot de volgende keer / het volgende verslag ….

Leave a Reply