De Bagmati de overgang naar gene zijde….

Vandaag is de rivier Bagmati en de Tempel Pashupatinath ons doel. De Nepali cremeren hier hun doden; volgens hun geloof moeten deze binnen 24 uur gecremeerd worden en uiteindelijk de as verstrooid in de heilige rivier Bagmati. We kijken vanaf een afstand toe hoe families volgens eeuwenoude traditie de voorbereidingen treffen. Bij het overlijden van de moeder steekt de jongste zoon de brandstapel aan, bij de vader de oudste zoon.

image

image

image

Tijdens het bezoek aan het tempel complex waar we de tempel zelf niet mogen betreden omdat we geen Hindi zijn, zien we weer mooie zaken:

Een offerritueel ter nagedachtenis van een overledene

image

 

Het resultaat van rituele slachting van een geit

image

En de voorbereidingen van de crematie van een militair

image

image

Onder de indruk van al deze ceremonies gaan we opweg naar Dwarikas een beroemd hotel wat door de Nepalese eigenaren als een soort hybride van een museum en hotel is ingericht.We gebruiken er de koffie en vervolgen onze weg naar Bodnath, waar de grootste Bhoedistische Stupa van Nepal gelegen is. We fotograferen de stupa vanuit allerlei perspectief en kopen er diverse snuisterijen in de omringende winkeltjes.

image

 

image

 

image

 

image

Na terugkeer in the guesthouse gaan we italiaans dineren en sluiten op gepaste wijze met drank af

Leave a Reply