Waar een pillendokter en mooie dansen toe kunnen leiden…….

Vandaag vertrekken we richting Kandy, maar alvorens afscheid te nemen van de The Other Corner doen we voor het ontbijt een kleine tour met de Naturalist van het resort. Vlak achter het resort blijkt een grote wetland te zijn waar het goed vogels spotten is.

We schieten een paar goede plaatjes en treffen ook nog een paar puppy’s aan die zich in de belangstelling van het reisgezelschap mogen verheugen.

Na wederom een goed ontbijt vertrekken we richting Kandy. We maken een stop bij de edelstenen leverancier van Sri Lanka en krijgen er een rondleiding hoe de edelstenen gewonnen worden.

De Traveler en het gezelschap gaan ook nog even winkelen, waarbij Thomas en passant de werking van de schuifmaat demonstreert.

De Traveler scoort een mooi verjaardagskado en ook andere leden spenderen hun Rupies.

Na dit bezoek rijden we door en ontwaren wat olifanten op de locale vuilnisbelt. Voordat we ze kunnen fotograferen zijn ze er al weer vandoor, klaarblijkelijk was er niets van hun gading.

We rijden richting Dambulla waar we opnieuw een tempel gaan bekijken. De rotstempel is wereldberoemd en staat op de werelderfgoedlijst van Unesco. De tempels stammen uit de eerste eeuw voor Christus. Het bestaat uit vijf grotten die vol staan met boedhabeelden in verschillende groten en mudras. De muren en plafonds van de grotten zijn beschilderd met religieuze en seculiere thema’s.

Grot 1

Deze 14 m liggende Boeddha uit rots gehakt heeft aan zijn voeten een beeld staan van Ananda. Helaas zijn de beschilderingen van de muren en het plafond verkleurd door wierook.

Grot 2

Het beschilderde houten beeld van koning Valagambahu en een beeld van koning Nissankamalla zijn hier te bewonderen. Op de muren is het leven van Boeddha afgebeeld en evenals tafrelen van de Sri Lankese geschiedenis

Grot 3

In deze grot is de liggende Boeddha uit rots gehouwen en de fresco’s zijn geschilderd in de Kandysche stijl

Grot 4

In het midden staat een dagoba waarin werd ingebroken door dieven die dachten dat hier juwelen lagen van koningin Somawathie.

Grot 5

De beelden zijn hier gemaakt van baksteen en gips.

Na dit uitermate interessante bezoek gaat de tocht door richting Kandy, we stoppen onderweg bij een restaurant waar ook een kruidentuin bij is.

Na de lunch krijgen we een rondleiding in de kruidentuin van een kruiden specialist.

Hij toont ons van alles en laat ook drankjes en zalfjes zien die voor allerlei kwalen geschikt zijn.

Uiteindelijk blijkt hij ook een winkel te hebben waar we kunnen kijken en niet kopen. Deze man rekent gemiddeld 100 $ per potje, daar gaat de Wormholetraveler niet op in….

Voort gaat de reis en tegen het einde van de middag arriveren we in Kandy. Just in time om naar een culturele uitvoering te gaan in het theater aan het meer.

Het is chaotisch druk in Kandy en parkeren is een probleem, maar met een zuiver Marinaatje weten we voor de ingang van het Theater te parkeren.

Marcus heeft toffe plekken geregeld

en we kijken onze ogen uit, wat een interessante dansen.

Vooral het lopen op vuur heeft iets magisch en het beëindigen van de Show hiermee maakt het helemaal af.

In het donker gaan we opzoek naar ons hotel wat op een bergtop gelegen is; na bijna het ravijn ingereden te zijn, arriveren we zeer laat. De ligging en de kamers zijn prachtig maar het eten is vreselijk.

Aangezien we aardig moe zijn duikt iedereen in bed, niet nadat we een gezellige spin bewonderd hebben die een redelijk formaat heeft.

Ongevaarlijk volgens de bell boy……

2 thoughts on “Waar een pillendokter en mooie dansen toe kunnen leiden…….

Leave a Reply