A hike in the forest

Na een nachtje vol jungle geluiden zijn we automatisch bij het opgaan van de zon wakker. De giant squirrel heeft zijn eerste vruchten al weer gescoord en de apen slingeren door het bladerdak. Na een verbazingwekkend uitgebreid ontbijt gaan we op stap met Vijay onze gids. Hij gaat ons brengen naar een geheime plek die zelfs niet echt bekend is bij de locals, een waterval diep in de jungle waar je kan zwemmen. We lopen via dorpjes en delen van de jungle, heuvel op heuvel af. Zo af en toe komen we iemand tegen die bereid is om op de foto te gaan

Slachtoffers zijn er ook te betreuren, deze fruitbat dacht een goed slaapplekje gevonden te hebben echter de blanke draden van de elektriciteitsleidingen gooiden roet in het eten.

Voort gaat het en we genieten van het uitzicht op lake Victoria, wat twee maanden geleden volledig droog stond. Daarna heeft het twee maanden geregend waarna het gevuld werd. Nu is het weer droog, wat een geluk hebben wij!

Verse everzwijn sporen maken het nog een soort van spannend

De African Tulip, in de volksmond plasbloem genoemd, omdat als je er op drukt, er een straal vocht uit spuit waar manneke pis jaloers op is, komt hier veel voor.

We worden uitgenodigd door mensen die suikerklontjes maken van jaggery, de smaakpolitie zou hier een enorme klus hebben maar het smaakt goed en we vallen niet om.

We mogen zelfs foto’s binnen maken en kijken verwonderd rond

En voort gaat het

Her en der zijn er lokale boeren die koffie drogen en verkopen

En op de rijstvelden gaat het werk onverminderd door

Zo af en toe rusten we in de schaduw, want in de zon halen we makkelijk de 35 graden…..

Uiteindelijk arriveren we bij de waterval waar we snel een duik nemen daar zijn we wel aan toe

Gelukkig hoeven we maar anderhalve kilometer terug naar de weg te lopen om vandaar uit met de jeep weer terug naar de Polwaththa ecolodge gebracht te worden. Thomas rijdt ons op verzoek naar boven en daar aangekomen verfrissen we ons. ‘s Avonds krijgen we een kookdemonstratie waarbij Dal gemaakt wordt; op een takkenbos vuurtje wordt redelijk primitief de verschillende smekjes en smaakjes bij elkaar gedaan en ontstaat een heerlijk gerecht.

Tussendoor zorgt Yannick voor grote consternatie door een pad onder een steen voor een Boa Constrictor aan te zien. Na een geweldig maal genieten we van een prachtige sterrenhemel.

Morgen gaan we verder richting het zuiden

One thought on “A hike in the forest

Leave a Reply