Over een verloren muts, bloemetjes, vliegtuigjes, kerstmis en een toffe hotpot

We pakken weer in en willen wegrijden bij de sporthuis centrum huisjes als de Traveler zijn polaire muts mist. Deze zeer dierbare muts ooit van zijn schoonzus gekregen en naast de stetson altijd onderdeel van de vaste reisuitrusting van de Wormholetraveler blijkt niet meer te vinden. Waarschijnlijk uit de auto gewaaid in een onbewaakt ogenblik. Onderzoek van de nabije omgeving, navraag bij de lokale supermarkt en uiteindelijk bij de receptie van de sporthuis centrum huisjes geven nul op rekest. Bedroefd besluit de Traveler door te rijden langer zoeken zou het tijdschema in de war brengen.

Via de Öxnadalsheiði in oostelijke richting komen we in Akureyri uit.

Een leuk stadje met een cruise terminal, een botanische tuin en een goed gesorteerde winkelstraat.

We treffen een wereldbol aan van Noah-Johann Ingimarsonn die de hoop van de wereld moet uitbeelden

De Akureyrarkirkja ontworpen door Gudjon Samuelson en gebouwd in 1940 is een pontificaal geplaats op een heuvel uitkijkend over Akureyri.

Onderweg komen we passagierende cruise deelnemers tegen die in groepjes door de stad gejaagd worden.

We beginnen met het bekijken van de botanische tuin vol prachtige bloemen.

We boffen want er wordt een vliegshow gehouden en de oude vliegtuigen vliegen af en aan.

De koopgoot heeft een aantal zeer leuke winkeltjes waar het gezelschap wat aankopen doet die mee terug gaan naar Nederland

Na een tijdje rond gekeken te hebben rijden we door naar de kerstattractie in deze regio.

Het is er erg leuk en zowaar wordt er het e.e.a. aangeschaft voor de kerst.

De Godafoss (waterval van de goden ) komen we tegen langs route 1.Het snijdt dwars door het Bárðardalur lava veld en heeft een belangrijke rol gespeeld in de IJslandse historie. In het jaar 1000 dwong de Alþing (nationale assemblee) de lögsögumaður (rechtspreker) een besluit te nemen over welke godsdienst in IJsland de religie zou worden. Þorgeir besloot na 24 uur erover gedacht te hebben dat het christendom de godsdienst zou zijn en gooide zijn Noorse goden relikwieën in de rivier.

Het is een lekkere brede waterval en het vergt wat evenwichtskunsten om op de been te blijven bij het lopen over de keien richting uitkijkpunt. De Traveler galant als hij is helpt de dames in het gezelschap de stenen over.

Uiteindelijk komen we in het Foss Myvatn aan, een spiksplinternieuw hotel wat op de heuvels staat en uitkijkt op het meer van Myvatn

Het Mývatn meer is gesitueerd op de Midden Atlantische Rug. Het gewelddadig geologische karakter van dit gebied heeft een prachtig geologisch landschap gecreëerd

Het meer heet in de volksmond het muggenmeer en het gebruik van een muggennet is zeker geadviseerd hier. Ieder moment dat de wind onder de windkracht 4 zakt slaan ze toe.

Na de incheck en een heerlijk diner gaat de Traveler nog even poedelen in de Myvatn natural baths een eenvoudige uitgave van de Blue Lagoon.

Het is er heerlijk en twee uur badderen in geothermisch verwarmd water is een goede voorbereiding op een goede nachtrust. Natuurlijk heeft de Traveler zich goed gedoucht, ook na afloop en hij ruikt heerlijk naar zwavel. Ondanks de volle zon toch maar naar bed want morgen is het walvissen jagen.

Leave a Reply