Xmas Canadian style

Vandaag zitten we wat later aan het ontbijt dan normaal; de liften gaan pas om 10 uur open en stoppen ermee om 15 uur, een kort skidagje dus. Zoals gezegd is het hotel in volledige kerstsfeer en ook met dit kerstontbijt doen ze er alles aan om de kerstsfeer op te roepen. Stemmige kerstmuziek vult de ontbijtruimte en de vriendelijke serveersters lopen met herten geweitjes op te bedienen. Voor de aanwezige kinderen zijn er met kado’s gevulden kerstsokken die bij de openhaard hangen. Er hangt een opgewonden sfeer waarin ook het reisgezelschap deelt. Het wordt een mooi dagje vandaag en vanavond wordt er sjiek gedineerd in het Fairmont. Zaken waar zeker naar uitgekeken kan worden.

Na de gear bij de receptie weer opgehaald te hebben en de auto’s geladen te hebben, rijden we via de Icefield Parkway oftewel Promenade des Glaciers (jawel Canada is twee-talig) weer richting Marmot Basin.

Natuurlijk zijn we weer alert op het spotten van beesten, de borden onderweg herinneren ons eraan dat we in een national park rondrijden en dat er her en der beren slapen en soms ook zeer chagarijnig rondlopen.

Het is een mooi dagje om foto’s van het skien te maken dus daar houdt het gezelschap zich druk mee in de ochtend.

 

Showcase skien maakt de mens hongerig en gelukkig hebben Laurence en Thomas zich in de vroege ochtend ledig gehouden met het prepareren van de lunch.

In tegenstelling tot o.a. de franse skioorden is picknicken indoor toegestaan. Dus we nemen een drankje en nuttigen de met veel liefde gemaakte heerlijke wraps.

Lang blijven we niet zitten want er moet geskied worden in de namiddag die niet lang duurt omdat de lift gesloten wordt om 15 uur. Klaarblijkelijk is het gewoonte om in de meest foute kersttrui rond te skien waarbij creatieve modellen met kerstlichtjes voorbijkomen.

Gelukkig heeft zelfs de kerstman op deze dag tijd met het gezelschap te poseren

En tot grote vreugde van de Traveler spot hij twee startroopers in de lift, klaarblijkelijk is deze outfit te koop in Canada en beschermt genoeg tegen de kou.

En nadat we opnieuw met de Paradise lift naar boven zijn gegaan waarbij we weer kunnen genieten van de spar die vol hangt met kleurige bh’s en slipjes, een duidelijk bewijs dat de Canadezen op de piste après skiën en niet in de kroeg.

Tegen drieen trekken we aan onze stutten en dalen we weer af richting Jasper. Opnieuw zijn we onder de indruk van het panorama en proberen we dat weer vast te leggen. Gelukkig spotten we deze keer ook wat in het struweel verborgen Elken en Valeska spot een loslopende Coyote die zo snel langs loopt dat het niet op de foto gevangen kan worden.

In het hotel aangekomen duiken we de Spa in en bereiden we ons voor op de het kerstdiner in het Fairmont Jasper Park Lodge. We hebben gereserveerd om zeven uur en we zorgen dat we een half uur van te voren daar zijn. De entree is spectaculair. Het Fairmont is een hotel in combinatie met lodges verspreid over het terrein.

Jasper1

Er valt van alles te bekijken in het complex, o.a. Een heus van gemberbrood en snoep gemaakt huis. Natuurlijk in volledige kerst outfit op een prominente plaats bij de lounge neergezet.

In het souterrain bevindt zich naast een aantal winkels ook een expositie ruimte en een heuse hondencreche waar twee volwassen medewerkers zich continue bezighouden met het aaien en verwennen van de geparkeerde hondjes.

 

Op deze avond is het extra druk want het is the place to be. We dineren in The Moose’s Nook Northern Grill Restaurant waar we een mooie, bijna prive plek krijgen, aan een ronde tafel.

Jasper_moose_2Jasper_moose_1

De pianist speelt jazz kerstliedjes zonder echt hinderlijk te zijn, eigenlijk past het wel in de entourage. En de Bizon boven de open haard zag dat het goed was….

Natuurlijk hebben we van te voren een statiefoto geschoten voor de immense kerstboom in de lounge van het Hotel.

We hebben een zeer genoegelijke avond waarbij bijzondere gerechten passeren en het echte kerstgevoel boven de tafel hangt.

Door een heus nachtelijk winterlandschap waarbij de temperatuur tot onder de min 22C rijden we terug naar onze thuisbasis in Canada.

Jasper at night2

Vol van indrukken zoeken we onze kamers op en worden de oogjes al rap gesloten.

 

 

One thought on “Xmas Canadian style

Leave a Reply