Boxing day on skis

Vandaag is het boxing day wat eigenlijk inhoudt dat de gemiddelde Noord Amerikaan zijn gisteren met Xmas gekregen spullen gaat ruilen of terug stuurt. Natuurlijk is de naam Boxing daar niet aan ontleent, dat wordt zo genoemd omdat op de dag na Kerstmis de traditionele kerstdoos geopend werd. Vandaag gaan we weer lekker skien en het is perfect weer -10 C en een stralend zonnetje. De routine van ski’s en schoenen in de auto laden begint ook normaal te worden.

img_0298

Op de automatische piloot rijden we de pas omhoog, dus we zijn ook zo weer op hoogte en parkeren de auto op P1.

img_1142-1img_1651

We vermaken ons eigenlijk de gehele dag met lekker skien. Gedurende de dag wordt het wel kouder en de Wormholetraveler heeft af en toe het gevoel dat z’n vingers er af vriezen. Gelukkig is de Paradise Chalet niet ver weg en kan hij zijn bevroren vingers daar ontdooien.

De plaatjes die we schieten op de Paradise run mogen er zijn, Rookie Valeska doet niet onder voor showing off

img_0998

en boarder Thomas maakt indruk op de piste genaamd Surfer’s.

De sneeuw is vergevingsgezind en zelfs de Traveler denkt dat ie kan skien.

Marina heeft geen last van haar knie en zet haar beste beentje voor.

img_0997-1

Laurence laat zien dat je op twintips net zo hard vooruit als achteruit kan skiën

En Yannick heeft het skien nog steeds niet verleerd

Na uitgespeeld te zijn in de sneeuw en opnieuw een heerlijk zelf gefabriceerde wrap lunch genuttigd te hebben in de Paradise Chalet, besluiten we rond half vier als het al weer begint te schemeren richting Jasper te gaan.

img_1121

Yannick en Valeska maken nog wat pics bij de rivier en spotten en passant een coyote.

Na terugkomst is het feest in de Jaccuzi en ‘s avonds eten we heerlijk pizza in Jasper Pizza place een mooie plek om lekker italiaans te eten. Je hebt een keuze van zeer dunne pizza of extra dikke bodem en daarnaast varieert de grootte van bord grootte tot de groote van een autowiel. Ook de ingredienten zijn legio en alles is mogelijk.

img_0200

Na een genoegelijke avond gaan we op tijd naar bed want morgen gaan we met de hondjes op stap.

 

 

 

Leave a Reply