Queenstown, adrenaline to the max….

Vandaag vertrekken we richting Queenstown waar we twee dagen bivakkeren. Het is een kort ritje van 2,5 uur en de Traveler en consorten gaan dan ook relaxed op pad. Queenstown (Papaioea in het Maori) is een stad met ruim 10.000 inwoners op het Zuidereiland van Nieuw-Zeeland. Het ligt aan de noordoostkust van het Wakatipumeer, met The Remarkables op de achtergrond. Het gebied is omgeven door de Nieuw-Zeelandse Alpen, en drie grote meren: Haweameer, Wakatipumeer en het Wanakameer.

De Traveler is 9 jaar geleden in Queenstown geweest en is zeer benieuwd wat er allemaal veranderd is. Aangezien Queenstown het internationaal centrum voor avontuurlijke sporten zoals bungeejumpen en zorbing is, kan je natuurlijk niet in deze stad verblijven zonder een aantal coole activiteiten gedaan te hebben. De Traveler en gezelschap hebben dan ook de zogenaamde Shotover Combo geboekt waarmee de shotover rivier bevaren wordt, er gevlogen wordt boven de remarkables en last but not least er geracet wordt met luges. En dat alles in een middag ! Om een uur ‘s middags moeten we ons melden in het shotover center en daarvoor checken we eerst in in het Kamana Lakehouse wat een prachtig uitzicht heeft op het meer en de omliggende bergen. Het hotel ligt 10 minuten van het centrum dus een prima uitvalbasis voor de Traveler’s snode plannen.

We melden ons op tijd bij het shotover centeren krijgen instructies waar we op welk tijdstip moeten zijn.

We melden ons bij de bus en worden meegenomen naar de shotover jet lanceerplaats net buiten Queenstown. We krijgen een lange regenjas aan met daarover een reddingsvest. Tevens krijgen we te horen dat camera’s, go pro’s en mobiele telefoons niet los mee mogen en dat petten,mutsen en hoeden beter niet gedragen kunnen worden.

Als schapen naar de slachtbank worden we naar de boot geleid waarna de do’s en dont’s verteld worden op de bekende Nieuw Zeelandse humoristische wijze.

De Traveler is nog niet bekomen van de adrenaline stoot of de kapitein geeft gas en het is net of Max Verstappen op P1 vertrekt; binnen een halve seconde is de boot op snelheid en de WHT denkt serieus dat zijn laatste uur geslagen heeft.

De kapitein heeft er een sadistisch genoegen in de bemanning de gordijnen in te jagen met 360 graden turns, op 2 cm langs rotsen scheren en af en toe een flinke plens water de boot in laten komen. Er wordt wat af gegild in de boot en na een voor de WHT oneindig lange periode wordt er weer aangemeerd bij de thuisbasis. Goden zijn geprezen de Traveler heeft het overleefd…

Na dit race geweld gaat het gezelschap met een helikopter een tochtje maken naar de remarkables. Er wordt officieel ingecheckt en iedereen wordt gewogen. Ook hier blijkt weer dat de Wormholetraveler 74 kgs weegt en dat hij direct achter de piloot mag zitten.

Na een heuse security en veiligheidsinstructie zijn we good to go en binnen enkele minuten hangen we boven Queenstown airport en stuiven we op de remarkables af. Het weer is prachtig en we hebben goed zicht.

Queenstown is booming en dat is te zien; de estate van Graem Hart is niet te versmaden en het huis van de ceo van google doet daar niet voor onder.

Inmiddels heeft onze piloot toestemming gekregen voor een landing in de sneeuw en hij plaatst het toestel met grote precisie op de aangeduide plek.

Na een tijdje stappen we weer in en gaan we richting luchthaven. Als een sperwer duiken we de vallei in en moeten helaas wachten op een aantal verkeerstoestellen tot we officieel clearance krijgen van de toren om de landing in te zetten.

Heel rustig worden weer neergezet en stappen we in de bus die ons naar de gondola brengt. Deze brengt ons snel naar boven waar de Wormholetraveler en Co. gaan bobsleeën oftewel lugen. Het principe is heel eenvoudig je gaat in een karretje zitten beweegt het stuur naar voren om meer snelheid te krijgen en naar achteren om te remmen. De zwaartekracht doet de rest.

Er ontbrand zich een intense strijd waarbij over 5 heats uiteindelijk Valeska als winnaar uit de strijd kwam. De Wormholetraveler kreeg nog een waarschuwing wegens sliden on the site tijdens het te hard nemen van de kombocht, waarbij de luge enigzins verbrand rook. En na een rondje op het beginnerscircuit waarbij Yannick zijn SX kwaliteiten liet zien werd het hele Traveler gezelschap overgeheveld naar de profibaan waar twee heuse jumps en een tunnel in zaten.

Het is halloween en de Kiwi’s grijpen dit onmiddellijk aan om de lugebaan van halloween accenten te voorzien.

Moeder Jachthaven kreeg nog een eervolle vermelding door alle Chinezen achter zich te houden (en dat waren er heel veel !)

Vol van adrenaline trekken we Queenstown in waar we in de Worldbar Halloween vieren en een burger eten.

Vol van indrukken keren we terug in het hotel waar het bed opgezocht wordt.