Over een boom in het meer, een afgesloten pas en mega pizza’s

Na een mooi ontbijt in het hotel met een mooi zicht op het meer, vertrekken we richting Wanaka en Hawea.

De Traveler en Yannick zijn hier in 2010 geweest en checken vandaag of er het een en ander verandert is. Een bochtig parkoer brengt het gezelschap naar Cadrona waar helaas de route naar het skigebied afgesloten is.

De Wormholetraveler haalt samen met Yannick verhalen uit de oude doos als ze voor de afgesloten weg naar het skigebied staan . In de winter (Augustus) van 2010 reden de Traveler en Yannick hier vanuit Lake Hawea iedere dag naar boven. Aangezien het een onverharde weg is en was moesten de meeste auto’s sneeuwkettingen om wat betekende dat je onder de roodbruine modder kwam te zitten, vooral de Japanners met hun witte ski pakken waren de pisang. In tegenstelling tot de Wormholetraveler die een fourwheeldrive tot zijn beschikking had en zonder kettingen naar boven kon rijden.

Ook in dit gedeelte van NZ is de vegetatie compleet anders dan elders, deze grassen zien er uit als een leger van aliens die klaar zijn om op te rukken.

Ook stoppen we bij Bradrona waar honderden BH’s aan het hek hangen; een populaire actie van de NZ Breast Cancer Foundation.

Aan het Lake Wanaka stoppen we voor een coffeebreak en wandelen we naar de Lake Wanaka Tree, de beroemdste boom van Nieuw-Zeeland. De 100 jaar oude wilg staat alleen in het koude water van Lake Wanaka in Roys Bay. In de vroege jaren 1900 begon de boom zijn leven als een hek op die plek. De vastberaden wilg was niet geïnteresseerd in het leven als een hek en begon uit te groeien tot de sierlijke boom die we vandaag zien.

Instagram heeft meer dan 43.000 foto’s van deze boom op #thatwanakatree en de bekendheid ervan is gepubliceerd in kranten tot in Europa. Er is meestal een menigte fotografen die zich op de kust nestelen om de perfecte foto te maken. Gelukkig hebben we mazzel en lopen er maar twee Aziaten en een Spaans echtpaar rond, dus we kunnen de boom uit alle posities fotograferen.

Voort gaat het richting Lake Hawea, opnieuw scoren we mooie plaatjes en vooral Albert Town mag zich wentelen in veel belangstelling van de fotografen.

Tenslotte arriveren we in Lake Hawea waar we een blik werpen op de cottages en besluiten aan het meer te gaan picknicken.

De geoloog in de Wormholetraveler komt weer boven er er zijn stenen genoeg om gekliefd te worden en zowaar vinden we wat grotjes met kristallen.

Na een heerlijke picknick in de zomerzon rijden we spoorslags naar Queenstown waar we aan de haven wat alcoholische versnaperingen in de locale pub nuttigen.

We besluiten te gaan shoppen, voor een die- hard outdoor mens als de Traveler is Queenstown een paradijs. Kathmandu, North Face en andere coole tenten zorgen ervoor dat de Traveler weer veel ideeën op doet om dat in latere Travels te verwerken.

Van al dat gewinkel krijg je trek dus het gezelschap besluit koffie te halen bij Cookie Time. Nou voor de hele maand hebben we calorieën ingeslagen! Het blijkt weinig koffie te zijn maar destemeer slagroom met chocola en caramel.

Hierna struinen we nog verder door Queenstown om uiteindelijk te belanden in de beste pizzeria van Queenstown, Fat Badgers. De pizza’s zijn 56 cm en worden stapelsgewijs op tafel geplaatst. Ook de salades zijn van een formaat dat er normaal 12 mensen goed van kunnen eten….

We sluiten de dag af op ons balkon met uitzicht op de Remarkables die in een rode gloed staan door de onderstaande zon.

Morgen verlaten we Queenstown en gaan onderweg naar de Franz Josef Gletsjer.

One thought on “Over een boom in het meer, een afgesloten pas en mega pizza’s

Leave a Reply