Omhoog richting Abel Tasman

We worden deze ochtend wakker van het geluid van de branding, een heerlijk geluid. We hebben het gebruikelijk ritueel van ontbijten, huis aan kant maken en Tetris van de bagage in de auto.

Alvorens onze reis te vervolgen richting Motueka doen we eerst een kleine wandeling over de Truman track.

Het is een wandeling langs de pannenkoekrotsen die ons uiteindelijk bij blowholes en een drooggevallen strand brengt. Een compleet nieuwe en andere omgeving en natuurlijk maken we weer een hoop foto’s.

Als het hoogwater wordt besluiten we de vertrekvlag te hijsen en op weg te gaan naar Motueka. Het wisselende landschap houdt ons nog steeds bezig en ook het weer werkt mee, we tikken de 24 graden aan als we in checken bij onze nieuwe homestay in Motueka. We blijken een volledig huis te hebben met eigen opgang en tuin.

Heel relaxed. Minder relaxed wordt het, als blijkt, dat er allemaal kleine miertjes uit de lamp boven het bed van de Wormholetraveler zijn gevallen. We besluiten de handdoek, waarop de beestjes voor lijk liggen uit te kloppen en het even aan te kijken.

Na een korte koffie break gaan we richting organisatiebureau Wilson Abel Tasman, waar we morgen mee gaan kanoën in het Nationale Park Abel Tasman. De boeking is bevestigd en we krijgen allerlei tips, over waar te eten en must see in Motueka.

Na eerst de supermarkt geplunderd te hebben, zoeken we dicht bij, de Ramanuka Scenic Reserve te Motueka op.

Hier kwamen de eerste Europese migranten aan wal. Lokaal staat dit gebied bekend als The Kumaras vanwege het verbouwen van groentes waaronder de kumara. In 1800 was dit een drukke Maori vissershaven.

Hier vinden we ook het wrak van de Jannie Seddon, een schip gebouwd in 1901 als onderzeebootjager en gebruikt in twee wereldoorlogen waarna het aan het einde van diens carrière als visserschip uiteindelijk in deze baai gesloopt werd en het karkas aan de elementen werd overgelaten.

We lopen vandaar naar de Motueka zandput welke onderdeel is van het loopgebied van de Motueka rivier. Vele vogels leven hier en je kan er van alles vinden van stukken hout tot aangevreten vissen en interessante steentjes en schelpen.

Uiteindelijk keren we via een pad langs de Motueka golf course terug richting Travelmobiel. En keren terug naar de homestay.

We hebben keuze uit wat leuke eettentjes en gezamenlijk kiezen we voor de The Apple Shed die uitstekend aangeschreven staat.

Inderdaad mogen we hier weer spreken van smaakexplosies en voldaan keren we terug richting homestay.

Helaas blijken de mieren nog actief dus na reclamatie wordt er een andere kamer toegewezen die wel mieren vrij is, no worries is het devies en dat doen we dan ook.

Leave a Reply